Vijesti

MLADI KOJI SU UZOR MNOGIMA

Papa proglasio troje mladih slugama Božjim, među njima je i računalni genij Carlo Acutis Među troje mladih koje je Papa proglasio slugama Božjim je i Carlo Acutis, talijanski dječak poznat kao računalni genij…

Papa proglasio troje mladih slugama Božjim, među njima je i računalni genij Carlo Acutis

Foto: CarloAcutis.com

 

Papa Franjo u četvrtak, 5. srpnja, proglasio je Carla Acutisa slugom Božjim. Talijanski dječaka preminuo je od leukemije, 12. listopada 2006. godine, u dobi od svega 15 godina, javlja Aleteia.

Katalogiziranje euharistijskih čuda – projekt mladoga Carla

Acutis je bio toliko talentiran za tehnološke stvari da su ga inženjeri računarstva smatrali genijalcem. Jedan od njegovih najznačajnijih projekata bilo je katalogiziranje svih euharistijskih čuda u svijetu.

„Što više euharistije primamo, to ćemo više postati poput Isusa, te ćemo steći predodžbu o nebu“, napisao je Carlo kada je imao svega 11 godina. Tada je i započeo katalogiziranje euharistijskih čuda.

Mladi proglašeni slugama Božjim

Papa je u četvrtak proglasio još dvoje mladih slugama Božjim. Riječ je o mladom sjemeništarcu Pietru di Vitaleu i Španjolki Alexiji Gonzalez-Barros.

Vedrana Prka; Book.hr

Foto: Carlo Acutis

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh