Duhovnost

DAVID WILKERSON

TAJNE BORBE Mnogi su u situacijama koje su preteške za podnijeti… Kad biste skinuli masku sa svakoga velikog propovjednika i sa svake osobe kojoj se divite, našli biste trenutke duboke potištenosti. I našli biste iste slabosti koje nalazite u svakom normalnom kršćaninu.

TAJNE BORBE Mnogi su u situacijama koje su preteške za podnijeti…

Foto: Shutterstock

 

Tajne borbe u osobnom životu kršćana upravo su strašne. Današnje unutarnje borbe prosječnog kršćanina nevjerojatne su u snazi i proporciji. Mnogi su u situacijama koje su preteške za podnijeti. Psalmist David je priznao: „Grijesi su me moji svladali, previsoko su da bi ih razumio.”

Pavao je rekao: “… mi koji živimo u ovom šatoru uzdišemo u tegobi …” (2 Kor 5,4). Sumnjam da bismo mogli izbrojati velik broj kršćana koji u tajnosti uzdišu od bremena koje nose.

Pavao je o nevolji rekao: „… nevolja što nas zadesi u Aziji … opteretila nas je preko svake mjere – iznad naše snage – da smo izgubili nadu u život” (2 Kor 1,8).

Kad biste skinuli masku sa svakoga velikog propovjednika i sa svake osobe kojoj se divite, našli biste trenutke duboke potištenosti. I našli biste iste slabosti koje nalazite u svakom normalnom kršćaninu. Svi mi imamo razdoblja očaja kojima se pridružuju osjećaji neuspjeha. Postojala su razdoblja kad smo svi mi mislili sve napustiti. Svi smo mi razmišljali o tome da se predamo.

Autor: David Wilkerson

Izvor: Put života

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh