Foto i video

REIKI, SILVA, ASTROLOGIJA, BUDIZAM, JOGA…

SVJEDOČANSTVO ASUNCION RUIZ: Majstor reikija nije mogao izvršiti inicijaciju nada mnom jer mu nevidljiva prisutnost to nije dopustila Roditelji su je krstili i poslali na prvu pričest, ali nisu živjeli u skladu s tim uvjerenjima. Zato Asuncion nije imala koga pitati o Bogu, o vjeri... pa je upala u brojne prakse New agea... Poučno i otrježnjujuće svjedočanstvo, osobito za one koji ne vjeruju da New age ima ikakva utjecaja na današnje društvo, ali i za one koji ne vjeruju u Boga.

Potraga za Bogom na krivim mjestima: „Dok si se ti udaljavala od mene, Ja sam te ljubio“

Foto: Screenshot/Youtube

 

Španjolka Asuncion Ruiz odrasla je u okolini s ateističkim, komunističkim uvjerenjima. Ipak, roditelji su je krstili i primila je prvu pričest, iako više zbog tradicije nego zbog istinske vjere.

Imala je nebrojena pitanja, ali nije imala koga pitati… U svojoj čežnji za Bogom i u potrazi za Njim, naišla je na brojne prakse New Agea i prepustila im se…

Na vjeronauku koji je pohađala uoči prve svete pričesti prvi je put u životu čula da netko govori o Bogu, o Isusu. Prirodno je otvorila srce toj novoj stvarnosti, kaže, i tako je započelo njezino prijateljstvo s Njim: prije spavanja upućivala mu je kratke molitve, pričala mu o svojim problemima, tražila je Njegovu pomoć kada bi imala poteškoće. U tom je razdoblju najviše osjećala njegovu blizinu.

Imala je nebrojena pitanja: o smislu života, o tome zašto ju je Bog stvorio, zašto postoji patnja, kako se On može bolje upoznati… Ali nije imala koga pitati o svemu tome, jer oko nje nije bilo vjernika, nitko je nije vodio niti poticao da ide u crkvu. Tako se je prvo sjeme vjere koje je primila u ranom djetinjstvu po krštenju i prvoj pričesti počelo gušiti. U svojoj čežnji za Bogom i u potrazi za Njim, naišla je na brojne prakse New Agea i prepustila im se. Međutim, svjedoči Ruiz, ništa od toga – ni društvo kojim je bila okružena, ni različite prakse kojima se je bavila –nisu mogle doseći onu prvu vjeru od prve pričesti. Ta je vjera u njoj stalno barem tinjala te Ruiz smatra da ju je upravo ona zaštitila od brojnih opasnosti s kojima se je kasnije susrela.

Majstor reikija koji je trebao izvršiti inicijaciju nad njom to nije mogao učiniti jer je osjetio nevidljivu prisutnost koja je stajala iza njega i koja mu nije dopustila da to učini

Prvo u što je zašla bio je budizam. Zatim se je priključila tečaju astrologije koji je u slobodno vrijeme vodio njezin profesor kemije i fizike. Potom je ušla u reiki, no, zanimljivo, majstor koji je trebao izvršiti inicijaciju nad njom, to nije mogao učiniti jer u trenutku kad je to pokušao, osjetio je nevidljivu prisutnost koja je stajala iza njega i koja mu nije dopustila da to učini.

U svojoj potrazi za Bogom, Ruiz je nailazila na brojne „duhovne učitelje“, „duhovne vođe“… Ali tamo odgovora nije bilo.

U svom svjedočanstvu Asuncion Ruiz živo opisuje svoju potragu za Bogom, lutanja na tom putu, kako je počeo njezin povratak Katoličkoj crkvi, tko joj je u tome pomogao, trenutak milosti u kojem je snažno doživjela Božju ljubav i u sebi čula Njegov glas: „Dok si se ti udaljavala od mene, ja sam te ljubio“… Poslušajte:

Izvor: YouTube (Rosa Mística); Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh