Svjedočanstva

ZAGOVORNICA U BEZIZLAZNIM SITUACIJAMA

SVETA MARAVILLAS OD ISUSA Zagovor ove svetice čudesno pomaže mojoj oboljeloj kćeri, a meni daje snagu! Sveta Maravillas od Isusa velika je svetica XX. stoljeća i zagovornica u mnogim bezizlaznim situacijama. Svjedočanstva o njezinu zagovoru svakodnevno pristižu sestrama bosonogim karmelićankama u Aldehueli, a nedavno je u Hrvatskoj pokrenuta i inicijativa „Molitvom do ozdravljenja ljubljenog djeteta“. Više o svemu možete pročitati na stranici na Facebooku (Sveta Maravillas od Isusa). U nastavku slijedi jedno od svjedočanstava!

Foto: Sv. Maravillas od Isusa

Željela bih vam ispričati koliku odanost i zahvalnost osjećamo moja kći i ja prema svetoj Maravillas.

Mojoj šestogodišnjoj kćeri su u kolovozu 2001. dijagnosticirali leukemiju…

Otkad su mojoj šestogodišnjoj kćeri, u kolovozu 2001., dijagnosticirali leukemiju pa do ožujka 2002., kada je započela s kemoterapijom, dobivala sam od brojnih prijatelja i poznanika različite molitve i sličice svetaca kojima su me poticali na molitvu. No, u mnoštvu preporuka nisam mogla izabrati samo jednog sveca kojemu bih se molila. U lipnju 2002. godine jedna mi je prijateljica dala mali časopis u kojem je bilo objavljeno čudo ozdravljenja malenog Manuela iz Argentine, po zagovoru, tada blažene Maravillas od Isusa.

Kada sam vidjela sliku blažene Maravillas, sjetila sam se da mi je moj župnik prije nekog vremena već bio dao njezinu sličicu i molitvu te sam se prisjetila da sam bila u mjestu Cerro de los Angeles (ondje je svetica osnovala svoj prvi samostan bosonogih karmelićanki) i da sam se tamo osjećala Bogu bliže nego ikada prije. Stoga sam se počela moliti (tada blaženoj) Maravillas od Isusa da zagovara pred Gospodinom ozdravljenje moje kćeri.

To sam protumačila kao znak kojim me, tada blažena Maravillas tješila da će sve biti u redu, iako su liječnici davali samo 15 % šansi…

Dvije večeri prije nego što su mojoj kćeri trebali napraviti transplantaciju koštane srži, 19. lipnja 2002., osjećala sam veliku tjeskobu i depresiju te sam ponovno pročitala članak o čudesnom ozdravljenju malog Manuela, nadajući se da će mi to vratiti potrebni mir. Čitajući, shvatila sam da se to čudo dogodilo istog datuma kada je i mojoj kćeri trebala biti napravljena transplantacija. To sam protumačila kao znak kojim me, tada blažena Maravillas tješila da će sve biti u redu, iako su liječnici davali samo 15 % šansi da će transplantacija uspjeti.

Zahvaljujući Maravillas, prestala sam se bojati te sam osjećala velik mir i zaista sam vjerovala da će sve biti u redu. Čak nisam pila antidepresive koje mi je moja psihoterapeutkinja pripisala znajući da se bliži operacija. Vidjevši da se osjećam dobro, psihoterapeutkinja me pitala koje sve tablete pijem, a ja sam joj odgovorila da ne pijem ništa nego da mi Maravillas daje prijeko potrebni mir i snagu.

Liječnici su očekivali da će se njezino stanje pogoršati, čak su mislili i da transplantacija nije bila uspješna. No moja je kći nakon 21 dana izišla iz bolnice

Dan transplantacije, i dane koji su slijedili, kći i ja provele smo u radosti, smijehu, igri i pjesmi, ne skidajući relikviju s uzglavlja njezina kreveta. Liječnici su očekivali da će se njezino stanje pogoršati, čak su mislili i da transplantacija nije bila uspješna. No moja je kći nakon 21 dana izišla iz bolnice.
U narednoj godini zaista je imala puno zdravstvenih poteškoća i različitih infekcija, ali u svemu nam je pomogla sveta Maravillas. U danima prije i nakon transplantacije pročitala sam knjigu o životu svetice koja mi je pomogla da učvrstim svoju vjeru. Dijelila sam sličice drugim majkama čija su djeca bila u sličim situacijama kao i moja kći.

Ovim putem želim zahvaliti bosonogim karmelićankama iz Cerro de los Angelesa i Aldehuele koje su molile za zdravlje moje kćeri, a posebno želim zahvaliti svetoj Maravillas na snazi koju mi Gospodin svakog dana daje preko njezina zagovora.

Dopuštenje za objavu ovog svjedočanstva Zaklada „Sveta Maravillas od Isusa“ daje isključivo portalu book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh