Duhovnost

OD DUHA DO UHA

Svećenik donosi odgovor na pitanje zašto Bog dopušta teške situacije Pater Pelanowski govori iz svoga iskustva

Zašto Bog dopušta teške situacije u našem životu

Foto: Sergey Nivens, Shutterstock

(…)

Jednog dana postao sam svjestan toga da me Bog voli apsolutnom ljubavlju, tj. takvom koja ne želi od mene odustati, takvom koja mi oprašta sve izdaje, koja je savršeno sigurna, koja umiruje i istodobno plaši dobrotom. Zahvaljujući tomu znam da će me Bog stavljati u takve situacije koje su strašne i toliko sumnjive da čovjek može postati sijed tijekom noći. Zašto? Jer samo u takvim situacijama mogu se razvijati i dokazivati svoju vjernost. Gledati na sve očima vjere znači da u svim životnim događajima opažam dobre plodove ljubavi Božje, a ne njegove napade na moj život i moju sreću.

Mijenjanje životnih pravila

Gledajmo sve na način na koji je Bog gledao stvarajući svijet. On je svakoga dana gledao i govorio: „To je dobro, to je dobro, to je dobro“ – iako su ti dani bili veoma različiti međusobno, eksplozivni, iako je svaki dan bio svojevrsna katastrofa svemirskih razmjera sam po sebi. Bog, stvarajući svijet, gledao je na sve sa zadovoljstvom, a mi pak gledamo obrnuto. Trebamo mijenjati životna pravila. Mislimo loše o sebi, o obitelji, o političkim vođama, o biskupu, o šefu, o Augustinu – o svima loše. I ako uopće postoji nešto što očekujemo, onda je to samo nešto loše. Treba to sve izbaciti iz svojeg hrama. (…)

Za Book.hr priredila I. A.; odabrala A. P.

Iz knjige „Od Duha do uha“ autorâ Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh