Evangelizacija

VJERA KOJA RASTE

Neka nas Bog čuva od želje da ostanemo na istom mjestu i ne mijenjamo se ...zbog nedostatka vatre Duha Svetoga njihovi su susreti beživotni

Zaglavljen konj

Foto: BarbaraALane, Pixabay

 

Godinama sam surađivao s takozvanom Braćom iz Plymoutha (The Plymouth Brethren). Oni su veoma jaki u poznavanju Riječi, naučavanju krštenja vodom te ne zanemaruju službu lomljenja kruha koju, poput prvih kršćana, održavaju nedjeljom ujutro.

…zbog nedostatka vatre Duha Svetoga njihovi su susreti beživotni

Čini mi se da ta zajednica ima sve osim šibica. Naime, drva imaju, ali treba im vatra kako bi se svi zapalili. Upravo zbog nedostatka vatre Duha Svetoga njihovi su susreti beživotni.

„Sine moj, dolazim u ovu crkvu već dvadeset godina i ovakvo što još nikada nisam vidio. Mi smo utemeljeni na istini i ne treba nam ništa novo.“

Jedan je mladić na jednome njihovom skupu primio krštenje i počeo govoriti drugim jezicima, kako mu već Duh davaše zboriti. Braću iz Plymoutha to je veoma uznemirilo te su, prišavši mladićevu ocu, rekli: „Morate svoga sina izvesti odavde i reći mu da prestane to raditi.“ Nisu željeli ništa što bi ometalo njihovo uobičajeno okupljanje. Otac će sinu: „Sine moj, dolazim u ovu crkvu već dvadeset godina i ovakvo što još nikada nisam vidio. Mi smo utemeljeni na istini i ne treba nam ništa novo.“ Sin mu odgovori: „Ako je to Božji plan, poslušat ću te, ali nekako mi se čini da nije.“

„Zaglavio je“

Na putu prema kući njihov je konj odjednom zastao, a kotači kola zaglavili su u brazdi na cesti. Otac ga je vukao za uzde, ali konj se nije ni pomakao. Zatim upita sina: „Pa što mu je?“ Sin mu odgovori: „Zaglavio je.“ Neka nas Bog čuva od želje da ostanemo na istom mjestu i ne mijenjamo se.

vjera-koja-raste-3dIz knjige „Vjera koja raste autora Smitha Wiggleswortha. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Kupiti ju možete u elektroničkom izdanju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh