Duhovnost

BOŽJA LJUBAV JE VELIKA SNAGA

Svatko se sam mora boriti s vlastitim kušnjama, ali snagom Kristovom! Samsonu nitko nije pohitao u pomoć, nije mogao pobjeći, morao je ili pobijediti zvijer ili biti pobijeđen. Bijaše sam na svojem putu...

Foto: Pixabay

 

Nitko tko nije u stanju prebivati sa samim sobom nije zreo ni da bude s drugima, pa čak i ako je u stanju punu bola i patnje, u problemima s kojima se ne može nositi, u situaciji kad se nije samo izgubilo ono dobro što se imalo nego još k tomu stižu i optužbe za zlo, baš kao u Jobovoj situaciji, kojega optuživahu i ismijavahu njegova žena i prijatelji.

Božja je ljubav velika snaga, jača negoli sama njezina zamisao, jer njezino djelovanje prerasta naš um, kao što i kosa izrasta iz glave

Mi smo najveći neprijatelji naše sreće kad ju želimo imati, ali bez ikakvih prepreka. Neće poraziti svoje demone onaj kojeg nije porazila ljubav, i to ljubav koja se pojavljuje u praznini. Sam s Bogom samim! Božja je ljubav velika snaga, jača negoli sama njezina zamisao, jer njezino djelovanje prerasta naš um, kao što i kosa izrasta iz glave.

U unutrašnjosti strvine, u unutrašnjosti raspadajućeg tijela lava, našao je sladak med, kao što se ponekad nalazi sreća u nesreći.

Samson je raskidao lava koji ga je napao zahvaljujući snazi koja se krila u njegovoj kosi. Nakon nekog vremena išao je istim putem i vidio je strvinu lava, iznad koje su kružile pčele. U unutrašnjosti strvine, u unutrašnjosti raspadajućeg tijela lava, našao je sladak med, kao što se ponekad nalazi sreća u nesreći. Okus molitve najbolje poznaju oni koji su raskidali svoje kušnje kao Samson lava, koji su napravili od njih raspadajuću strvinu. Samsonu nitko nije pohitao u pomoć, nije mogao pobjeći, morao je ili pobijediti zvijer ili biti pobijeđen. Bijaše sam na svojem putu – baš kao što se svatko sam mora boriti s vlastitim kušnjama, ali snagom Kristovom.

Opustoši ono što je opustošilo tebe

U samoći se pojavljuju zvjerske misli. Jedina stvar koja djeluje jest njihovo razotkrivanje, da bismo nakon toga mogli u njihovoj strvini pronaći sladak okus molitve. Bori se i kidaj ono što se borilo s tobom i kidalo tebe. Opustoši ono što je opustošilo tebe.

Iz knjige „Usrećiti Boga“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 54 kune možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh