Svjedočanstva

A NIJE ŽELIO VJEROVATI

Supruga mu je rekla: Na tvom bih mjestu odmah otputovala u San Giovanni Rotondo Da Padre Pio širi nekakv miris za njega su bile pretjerane priče... Sve dok ga miris nije počeo pratiti na najmanje očekivanim mjestima

miris ljubičica n aželjezničkom kolodvoru

Foto: Pixabay

 

Giovanni Gigliozzi, novinar, autor kazališnih tekstova i urednik raznih umjetničkih revija, bio je jedan od popularnijih radijskih voditelja, i taj je posao radio više od pola stoljeća. Kao urednik programa druge talijanske radiomreže, osmislio je i vodio brojne vrlo popularne i uspješne emisije kao što su: Ovdje Radio 2, Uživo iz kavane Greco (poznata kavana u ulici Condotti u Rimu, u neposrednoj blizini Piazza di Spagna) itd.

Bio je prvi koji je omogućio da se na talijanskom radiju čuje živi glas Padre Pija. Mogao je to činiti jer je bio jedan od njegovih najdražih duhovnih sinova.
I on je tijekom svojih susreta s Padre Piom ostvario iskustvo tajanstvenog mirisa.
»Čuo sam priče o Padre Piju odmah nakon rata, od prijatelja Carla Trabucca, koji je bio novinar poput mene«, ispričao mi je. »On je bio kazališni kritičar, radio je za list Popolo (Narod) a ja za list Avanti (Naprijed). Našli bismo se prije početka raznih predstava i, kako je Trabucco osobno poznavao Padre Pija, pričao mi je o njemu s velikim entuzijazmom koji se meni tada činio čak pretjeranim.

>>>PRIJAVE U TIJEKU Hodočastite s Kristoforima Padru Piju 

Moj tadašnji odnos prema Padre Piju sastojao se od ravnodušnosti i nevjerice, posebno kada mi je prijatelj pričao o pojavama kao što su mirisi Padre Pija, za koje su mnogi govorili da se osjećaju i daleko od njega.

Iznenadno bih osjetio miris ljubičica na neuobičajenim mjestima, na kojima ga je bilo nemoguće osjetiti

No, u jednom se trenutku i meni počeše događati ova čudna zbivanja. Iznenadno bih osjetio miris ljubičica na neuobičajenim mjestima, na kojima ga je bilo nemoguće osjetiti. Pomislio bih tada da bi se moglo raditi o mirisima koji pripadaju Padre Piju, a već sam se u sljedećem trenutku razuvjeravao, govoreći sâm sebi da sam žrtva sugestije.

Čudesna pojava na odmoru

Jednoga se dana čudesna pojava mirisa dogodila dok sam sa suprugom bio na odmoru u mjestu Francavilla al Mare, u pokrajini Abruzzo.
Otišli smo na željezničku stanicu, kako bih poslao žurno pismo, i na tom mjestu, na kojem se ne mogu očekivati nikakvi, a najmanje ugodni mirisi, osjetih onaj nepogrješiv miris ljubičica. Dok sam razmišljao o tome, moja me supruga upita: „Otkud dolazi ovaj miris?”

„Na tvome bih mjestu”, reče mi supruga, „odmah otputovala u San Giovanni Rotondo.”

„I ti ga osjećaš?” uzviknuo sam začuđen i tada sam joj ispričao za Padre Pija, o raspravama s Trabuccijem i o mirisu koji me već neko vrijeme prati.
„Na tvome bih mjestu”, reče mi supruga, „odmah otputovala u San Giovanni Rotondo.”

Padre Pio - čudesni život; Autor: Renzo Allegri; Nakladnik: Figulus

Iz knjige „Padre Pio – čudesni život“ autora Renza Allegrija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

Hit knjigu možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh