Molitva

MOLIMO

Strelovita i snažna molitva Majke Terezije Gospi U samo nekoliko sekundi pozovimo svoju Majku po uzoru na svetu Majku Terezu

Foto: Shutterstock 

„Jedne večeri pred kraj našeg susreta u Rimu opraštao sam se od nje prije povratka u Milano sutradan. Dok smo razgovarali, ona je primijetila zlatni lančić oko moga vrata.

„Kakav to privjesak imate na lančiću?“ upitala me.

„Isusa“, odgovorio sam vadeći dio lančića prikrivena odjećom i pokazujući joj prekrasno raspelo. Bio sam uvjeren da će joj se svidjeti, a ona se samo široko osmjehnula. Tada mi reče:

„Isus ne voli biti sam. On voli biti u društvu svoje majke. U trenutku kada je bio razapet, Marija je bila u podnožju križa. Oni nam vole biti blizu kada su zajedno.“

Izgovarajući te riječi izvadila je medaljicu s likom Gospe iz džepa svoga sarija. Pokazala mi ju je i rekla:

„Ovo je ‘čudesna medaljica’ koju je sveta Katarina Labouré dala napraviti na poseban zahtjev Djevice Marije.“

Stisnula ju je u šaci zadubivši se na trenutak u molitvu. Svojim artritičnim prstima uspjela je otvoriti omčicu na vrhu medaljice i staviti je oko moga lančića. „Tako“, rekla je zadovoljno, „sada su majka i sin zajedno. Oboje će vas štititi.“ (Ulomak iz knjige „Razgovori s Majkom Terezijom” autora Renza Allegrija)

Strelovita molitva od nekoliko sekundi

U društvu Isusove majke voljela je biti i Majka Tereza, svetica koja nikoga nije ostavljala ravnodušnim. Često je u trenutcima potrebe molila strelovitu molitvu u trajanju od nekoliko sekundi, molitvu predanja i pouzdanja u Marijino majčinstvo:

‘Marijo, Majko Isusova, molim te, budi moja Majka sada’  

Molimo i mi, prisjećajući se ove predivne svetice, danas ali i ostale dane, molimo za Marijin zagovor i Njeno majčinstvo. Molimo Isusa da nas približi svojoj Majci, da uživamo Njenu presvetu prisutnost.

Za Book.hr priredio L. M.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh