Duhovnost

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Stop svađama braće i sestara oko nasljeđa! Molite da se slomi duh raskola Molite da Vaša odrasla djeca ne budu ljubomorna jedno na drugo iz bilo kakva razloga

Foto: Vasile Tiplea, Unsplash

Foto: Vasile Tiplea, Unsplash

(…)

Ako ste u drugome braku pa u Vašoj obitelji ima djece koja ne dijele istoga oca i majku, kao što je to bio slučaj s Josipom – naime, on i njegova braća imali su istoga oca, ali različite majke – ili imate posvojčad, koja žive s Vašom djecom, molite da među njima ne bude ljubomore.

Molite, molite, molite

Molite Gospodina neka Vam pomogne ne iskazivati ikakvu posebnu naklonost, koja bi izazvala zamjeranje. Iskazivanje naročite naklonosti redovito vodi do nekoga oblika smrti – smrti nekoga odnosa, smrti ljubavi i ljubaznosti ili čak i smrti same obitelji – jer nakon smrti Vas i drugoga roditelja te djece, obitelj će se u potpunosti raspasti. Prečesto sam vidjela kako se to događa s obiteljima i uistinu je jako tužno. Molite da se to ne dogodi Vašoj obitelji.

Molite za dobre odnose

Molite za dobre odnose između sve Vaše djece, kako se ne bi osjećala izgubljeno nakon Vašega odlaska. Svima je potreban taj osjećaj pripadnosti obitelji više nego što su zapravo svjesni. Molite da Vaša odrasla djeca ne budu ljubomorna jedno na drugo iz bilo kakva razloga. Sastavite oporuku i pobrinite se sve jednakomjerno raspodijeliti – čak i ako imate jako malo imovine.

Doživjela sam da se braća i sestre svađaju oko i na manjega naslijeđa koje nije bilo jasno raspodijeljeno oporukom ili je naprotiv oporuka bila upravo bolno nepravedna. To je dovelo do raskola među braćom i sestrama, koji se nikada više nisu pomirili te su im životi zbog toga razoreni. Sukobi i nadmetanja među braćom i sestrama, štetni su te mogu zarobiti sve uključene zamjeranjem, gorčinom, srdžbom, mržnjom, osjećajima odbačenosti i nepovjerenjem – što dovodi do narušenih obiteljskih odnosa.

Ako se to već na neki način dogodilo u Vašoj obitelji, molite da se slomi duh raskola. Molite Gospodina neka iscijeli razdor i obnovi odnose među braćom i sestrama.

„Ako dakle prinosiš dar na žrtvenik pa se ondje sjetiš da tvoj brat ima nešto protiv tebe, ostavi dar ondje pred žrtvenikom, idi i najprije se izmiri s bratom, a onda dođi i prinesi dar” (Evanđelje po Mateju 5,23-24).

Ako se ništa od toga nije dogodilo u Vašoj obitelji, molite Gospodina neka Vam pomogne da se nikada i ne dogodi. Sve što razara odnose između Vaše odrasle djece, ide u prilog Neprijateljevu planu za njihovo uništenje.

Za Book.hr priredila A. P.

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh