Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što prvo pomislim kada pomislim na svoga/svoju supruga/u? Koji je moj stav srca, iskreni stav, pogled, razmišljanja..

RAZMATRANJE I MOLITVA

Što prvo pomislim kada pomislim na svoga/svoju supruga/u? Ili, što mi najčešće prolazi kroz misli, srce, kako se osjećam, što zaključujem, tko je on/a za mene? Što razmišljam kada smo zajedno? Što razmišljam kada nije uz mene? Koji je moj stav srca, iskreni stav, pogled, razmišljanja? Možda su moje misli negativne, možda smatram da je nemoguć/a, sebičan/a, da me ni najmanje ne cijeni, razmišljam o tome koliko me je povrijedio/la, koliko mi je boli nanio/nanijela, zašto je takav/a, zašto me ne pokuša shvatiti, zašto iz njegova/njezina srca izlazi sve to, povlačenja, grub ton, grubo ponašanje, kao da ne želi provoditi vrijeme sa mnom u miru, kao da me namjerno obezvrjeđuje? Silno, presudno je važno da si iskreno odgovorim na ova pitanja.

Znam da pogriješi, znam da je grešan čovjek, ali to je moj/a suprug/a, to je čovjek/žena kojeg/koju sam si izabrao/la…

Ili su moje misli na prvu pozitivne, znam jako dobro tko je on/a, znam itekako da je slab/a, znam da pogriješi, znam da je grešan čovjek, ali to je moj/a suprug/a, to je čovjek/žena kojeg/koju sam si izabrao/la, to je duša sjedinjena sa mojom dušom, to je duša koja je potrebna moje blizine, ali se često boji ili ne zna, kako ni ja često ne znam, iskazati tu ljubav, to je duša za kojom čezne moja duša, to je duša s kojom želim provesti ovaj život i zaslužiti nebo, to je moj/a dragi/a suprug/a, to je duša koju često ne razumijem, ali koju pokušavam shvaćati i podržavati uz Božju pomoć, to je duša za koju se isplati itekako boriti, kao što sam se borio/la prije braka, koju sam osvojio/la, to je osoba koju predajem Bogu svaki dan, to je on/a, to je duša koja treba moje mirno, nesebično, opraštajuće srce, to je duša kojoj ja želim uz Božju pomoć biti savršeni partner, iako me ponekad i ne razumije i povrijedi! Kakve su moje misli, stav?

Gledam tebe Isuse kako stojiš kraj mene ljutog/ljute, žalosnog/žalosne, frustriranog/frustrirane, ranjenog/ranjene…

Ako su negativne, želim doći i iskreno moliti: „Isuse, priznajem tebi i sebi da mislim da je moj/a suprug/a [sebičan/a]! Isuse, želim se sada smiriti, umiriti, želim te pozvati u svoje srce, u moje misli, želim te dovesti u moj stav srca, optužbu, negativnost, pogled da je moj/a suprug/a [sebičan/a]. Gledam tebe Isuse kako stojiš kraj mene ljutog/ljute, žalosnog/žalosne, frustriranog/frustrirane, ranjenog/ranjene, stojiš između mene i supruga/e. Isuse, iako i jest [sebičan/a] u tvoje ime opraštam mu/joj i odričem se tog tereta svojih misli, srca i duše jer sam osudio/la dušu moje duše i time nanio/nanijela štetu svome srcu. Koliko puta sam ja bio/bila upravo takav/a, a ti me nisi osudio. Hvala ti Isuse, želim biti poput tebe, odlučujem to!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Jako je bitno biti iskren sam prema sebi i reći kako se osjećamo, napose ako su osjećaji negativni, ali s tim osjećajem doći k Isusu. Moja je odluka želim li se tog tereta riješiti ili ne želim, želim li biti slobodan/a ili ne želim i hvala Gospodinu što je to moja odluka i NITKO me u tome ne može spriječiti, osim mene samoga/same. Jer ako smatram da je supružnik kriv za to što ja mogu ili ne mogu odlučiti, onda ispada da sam rob. Onda je Isusu uzalud umro! To je laž, i ako tako mislim, laž me vodi i često sam/a opterećujem sebe i svoj brak, a optužujem supružnika. Da, zasigurno je i on/a kriva u mnogočemu, ali ako optužujem njega/nju za svoje loše postupke ili činim iste, po čemu sam bolji od njega/nje kada se loše ponaša? Moli ovu kratku molitvu često, nauči ju napamet, dođi pred Isusa, iskreno i odreci se, predaj mu sve. U [uglate zagrade] stavi, izreci ono što te muči (primjer je bio za sebičnost), iskreno, za svaku situaciju posebno. Uzmi si vremena. Ako želiš, jer možeš itekako…

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh