Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Što najkorisnije mogu učiniti za brak, a ujedno i za samog/samu sebe?

RAZMATRANJE I MOLITVA

Gospodine, pomozi mi da mogu razumjeti svoga supruga / svoju suprugu, sve više, bolje i dublje. Želim biti supružnik kojem se neće biti problem žrtvovati za svoj brak kada je to potrebno. Moja najveća žrtva i ono najkorisnije što mogu učiniti za svoj brak, za svog supružnika, i za Nebo, za tebe, Bože, zasigurno su trenuci kada se odreknem samog/same sebe (Mt 16,24). To su trenuci kada razmišljam što još mogu činiti da bi naš brak bio blagoslovljen i ispunjen dobrim odlukama i djelima, te kada to i činim. No, Isuse, ta riječ „odricanje“ mi ponekad baš ne zvuči privlačno i to mi, da ti budem iskren/a, često ne polazi za rukom. Znam da bih trebao/la tako razmišljati i postupati, ali po tome prečesto ispada da se ja moram više odricati.

Ali, što uistinu znači taj tvoj savjet, i naredba, upozorenje o odricanju? Želim to razumjeti! Što to konkretno znači za moj brak?

Vjerujem u tebe, Kriste, i znam da me ti pozivaš da budem kanal tvoje ljubavi preko koje će se tako, dok živim na zemlji, obratiti barem jedna osoba. I pozivaš me da uz vlastito nastojanje i s tvojom milošću i ja dođem jednom u Nebo.

Razmišljam li o tome da je prva osoba kojoj moram svjedočiti tebe upravo moj/a suprug/a? Vidim li to?

No, razmišljam li o tome da je prva osoba kojoj moram svjedočiti tebe upravo moj/a suprug/a? Vidim li da se preko mene želiš proslavljati, prije svega u njegovu/njezinu životu; da ga/ju preko mene želiš posvećivati i obraćati ju, jer se svi trebamo neprestano obraćati? Jesam li svjestan/na da je upravo on/a ta osoba koju bih svojim djelima trebao/la podržati i pomoći joj doći u nebo? Često razmišljam o drugima, možda te i molim da me upotrijebiš, a ti mi nudiš osobu koja svaki dan treba moju nježnost, otvorenost, mirnoću, molitvu, podršku, blagost, koja treba mene i tebe u meni. Odričem li se ja sebe na taj način i koliko sam uopće svega toga svjestan/na? Ako i padnem, nastojim li iz toga učiti ili se opravdavam i uopće ne vidim kolike blagoslove tako propuštam? Kad padnem, muči li me osuda ili Bogu zahvaljujem što imam još jednu priliku te ju iskoristim tako što se ispričam suprugu/supruzi, osobi koja je kraj mene, s kojom sam po sakramentu braka jedno tijelo? Jesam li svjestan/na da se upravo time odričem sebe i tako sakupljam blago za nebo? To je odricanje! Ono itekako ima smisla i donosi istinsku radost koju ne mogu nadomjestiti ničime.

Isuse, pomozi mi da shvatim da će moje srce biti ispunjeno kada se odreknem sebe. Tada će moj život u potpunosti dobiti smisao

Ili se držim svoga ponosa, svojih prava i samo zaključujem neka supružnik sve to radi. Odabir je moj! Ali i propust je moj. Isuse, pomozi mi da shvatim da će moje srce biti ispunjeno kada se odreknem sebe, baš kao što si se ti odrekao svega za mene. Tada će moj život u potpunosti dobiti smisao.

Molim te, ispuni me Duhom razbora i snage da moja slaba volja bude ojačana i da moj odabir budeš ti, moj/a suprug/a, moja obitelj! Odlučujem da više neću dopuštati da mnome upravljaju negativne emocije, đavao i svijet, jer znam da tako nikada neću biti istinski sretan/na. Pomozi mi!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Čovjek je stvoren na sliku Božju, a Bog je najsretniji kada se daje iz čiste ljubavi. Čista Ljubav nam je dala svoga Sina, koji je za nas patio na križu i umro, da bi na koncu uskrsnuo. Znam da sam i ja najsretniji kada se dajem. Ali, sve oko mene me uvjerava u drugačije, govori mi: „Ti si bitan i samo ti si važan“. No, nisam sretan/na kada tako postupam. I vidim da time ne motiviram partnera niti mene motivira kada on/a tako postupa!

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

Bitka za brak i obitelj! Mi smo odlučili boriti se, boriti se uz Gospodina za spas brakova, obitelji, generacija. Želiš li nam pomoći? Za detaljnije klikni ovdje, a ako ti je na srcu da nas podržiš donacijom i omogučiš nam daljnji rad, odaberi kod sa predefiniranim iznosom (10 EUR) ili skeniraj kod sa praznim iznosom i sam ga popuni (kako ti je na srcu 😊).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh