Duhovnost

MNOGI JOŠ ŽIVE U MRAKU NEZNANJA

Što kršćani koji ne idu u Crkvu misle o Isusu, Evanđelju, Misi, Ispovijedi, svećenicima?

Što kršćani koji ne idu u Crkvu misle o Isusu, Evanđelju, Misi, Ispovijedi, svećenicima?

Foto: Shutterstock

 

(Lk 9,18-22)

 

Što kršćani koji ne idu u Crkvu misle o Isusu, Evanđelju, Misi, Euharistiji, Ispovijedi i o svećenicima? Koliko je neznanja kod ove braće i sestara koji, iako se nazivaju kršćanima, u mraku su po pitanju nebeskih stvari. Budući da nisu poučeni o istinama Božjeg kraljevstva, bivaju zavedeni lažima sofista ovoga svijeta. A koliko sofista ateista ima u ovom naraštaju! Koliki su znanstvenici protiv Krista! Koliki su redatelji protiv Krista! Koliki su pisci protiv Krista! Koliki su političari protiv Krista!

Najtužnije je što mnogo biblijskog i teološkog neznanja ima čak i među onima koji revno dolaze na nedjeljnu Misu

Neupućeni katolici više vjeruju riječima ovih sofista, nego Božjoj riječi! Najtužnije je što mnogo biblijskog i teološkog neznanja ima čak i među onima koji revno dolaze na nedjeljnu Misu. Nažalost! Mnogi svećenici govore o Božjim stvarima kao da je zbor okupljenih već poučen o Božjim stvarima. Kad bi svećenik otišao usred nedjeljnog zbora okupljenih i svakog člana pitao: „Tko je Isus za tebe?“, ne bih se začudio kad ne bi bilo niti jednog Petra koji bi s vjerom rekao: „Isus je Krist!“ Treba reći da u crkvama manjka kateheza, odnosno pouke.

Nakon dvije godine ustrajnih kateheza, dosta njih mi je reklo: „Sad počinjem shvaćati tko je Krist za mene“

Prije nekoliko godina, u jednoj župi u koju sam bio poslan kao župnik, našao sam zbor okupljenih koji nisu poznavali temeljne istine naše kršćanske vjere. Nakon dvije godine ustrajnih kateheza, dosta njih mi je reklo: „Sad počinjem shvaćati tko je Krist za mene“. Ti… Što kažeš o Isusu? Nemoj mi dati odgovor koji si naučio napamet kada si primao Prvu Pričest.

Amen. Aleluja.

Autor: O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Odabrao: fra Petar Ljubičić

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh