Duhovnost

ZADOVOLJENJE NAŠE ČEŽNJE

Što jedino može u potpunosti zadovoljiti naše najdublje potrebe Je li vam se ikad dogodilo da ste, kad ste konačno dobili ono što ste jako željeli, i dalje imali nemirnu unutarnju glad, neobjašnjivu potrebu? Evo što jedino može potpuno ispuniti najdublju čežnju u nama ljudima!

Što jedino može u potpunosti zadovoljiti naše najdublje potrebe

Neki od najblagoslovljenijih ljudi u domu Božjem su slijepi na svoj blagoslov. Kakva sramota! Oni ne razabiru velike stvari koje im je Otac dao – i tako ne uživaju u njima u potpunosti. Dio razloga može biti pogubna navika uspoređivanja.


Možda gledate po Tijelu Kristovu i vidite druge kršćane koji se čine talentiraniji i blagoslovljeniji. Neki su napamet naučili čitave knjige Biblije dok drugi mogu propovijedati, učiti ili pjevati. Đavao želi da se uspoređujete s drugima tako da kažete: „Jadan ja! Nemam snagu uma da napamet naučim Riječ Božju i pouzdano ne mogu složiti propovijed. Nemam nijedan dar koji imaju moja braća i sestre.”

Ljubljeni, Isus kaže: „Blago vama!” On nije rekao: „Blago jakima, sretnima, samodostatnima, snažnima i vrlo darovitima.” Ali u onom predivnom dijelu Pisma poznatom kao „blaženstva”, on spominje siromašne u duhu, one koji tuguju, one koji su žedni i gladni pravednosti; milosrdne; one koji su čista srca; mirotvorce i one koji su progonjeni zbog pravednosti (v. Mt 5,3-10). Rekao je: „Blago vama jer moja snaga počiva na vašoj slabosti. Jer se uzdate u mene, mogu vas upotrijebiti.”

Bog zna sve o ljudskoj prirodi. Pogledajmo na trenutak u Abrahama. Bog je znao da će imati veliku radost kad primi obećanje sina. Abraham je mogao reći: „Učinio je to! Bog mi je obećao sina i održao je svoju riječ!” Međutim, Bog je isto tako znao da Abraham neće biti potpuno zadovoljan kad sin dođe. Još uvijek će imati nemirnu, unutarnju glad, neobjašnjivu potrebu koju nikakav čovjek ne može ispuniti.

Nije li to ono što nam se događa kad konačno dobijemo ono što smo tako jako željeli? Najblagoslovljeniji smo kad razumijemo da jedino sâm Gospodin može u potpunosti zadovoljiti naše najdublje potrebe.

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh