Roditelji i djeca

KAKO PRAVI MUŠKARCI ODGAJAJU SVOJE KĆERI

Što ako je vaša kći ušla u loše društvo U takvim situacijama nije mudro svojoj kćeri odmah izravno reći da vam se ta osoba/e ne sviđa...

Foto: Pixaby

 

Tijekom svih ovih godina uglavnom sam bio zadovoljan, čak i zadivljen, prijateljicama koje su moje kćeri odabirale. Ipak, bilo je nekoliko osoba za koje sam brzo vidio da na njih ne djeluju dobro.

U takvim situacijama nije mudro svojoj kćeri odmah izravno reći da vam se ta osoba ne sviđa

U takvim situacijama nije mudro svojoj kćeri odmah izravno reći da vam se ta osoba ne sviđa. Radije porazgovarajte s njom i pitajte je za mišljenje. Zašto ne preporučam takvu izravnost? Iz jednostavnog razloga: kada joj kažete da vam se neka njezina prijateljica ne sviđa, ona će automatski prestati dovoditi ili spominjati tu osobu. Jeste li time što postigli? Ne baš jer to ne znači da se ona prestala družiti s tom osobom, već je samo procijenila da je bolje da to pred vama ne spominje.

…vaša bi kći mogla misliti da dok god vi ne vidite njezine loše odabire, ona ne treba brinuti

To bi moglo narušiti iskrenost vašeg odnosa. Naime, vaša bi kći mogla misliti da dok god vi ne vidite njezine loše odabire, ona ne treba brinuti. Sigurno ne želite da upadne u ovakav obrazac razmišljanja: „Ono što moj tata o meni ne zna ne može mu smetati“. Takva igra skrivača mogla bi ozbiljno naštetiti vašem odnosu.
Vaša kći sama treba uočiti razloge iz kojih vam se neka njezina prijateljica ne sviđa i koji su to oblici ponašanja koje ne tolerirate.

Vrlo su rijetke situacije u kojima joj to možete reći izravno i očekivati nekakav učinak

Vrlo su rijetke situacije u kojima joj to možete reći izravno i očekivati nekakav učinak. To je osjetljiva situacija. Zato je dobro svoju kćer potaknuti na promišljanje postavljanjem pitanja jer tako će sama otkriti u čemu je problem.

Iz knjige „Kako pravi muškarci odgajaju svoje kćeri“ autora Alana Migliorata. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete kupiti ovdje.

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh