Brak i odnosi

MALE GRUPE (TEČAJ)

Što ako izgubim partnera, a on je bio prava osoba za mene Našim nerazumijevanjem, pogrešnim ponašanjem, možda i prijezirom osobu jednostavno otjeramo od sebe...

Što ako izgubim partnera, a on je bio prava osoba za mene

Foto: Shutterstock

 

Nerazumijevanje između nas i našeg partnera često dovodi do razočaranja, te do pomisli da smo pogrešno odabrali, da ta osoba ustvari nije ona prava za nas. To u određenim slučajevima može biti točno, no što ako je prekid veze uzrokovalo naše međusobno neshvaćanje; što ako određena osoba jest ona prava za nas, no zbog našeg nerazumijevanja, pogrešnog ponašanja, možda i prijezira, tu osobu jednostavno otjeramo od sebe, a onda smo uvjereni da je problem u njoj, ili pak prebrzo donesemo zaključak da „to nije to”?

Mnogi koji zaključe:Pogriješio/la sam kad sam se vjenčao/la. Pogriješio/la sam kad sam ušao/la u vezu s njim/njom… to zaključe zato što nekritički gledaju, npr. holivudske filmove ili zato što na društvenim mrežama vide statuse na kojima osobe prikazuju svoje brakove i veze idiličnima (iako većina njih to naravno nije).

Male grupe

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo. Muškarac i žena, mladić i djevojka su jednako vrijedni, ali nisu isti. Često pokušavamo pridobiti ili zadržati osobu tako da joj uskraćujemo ono što joj je najpotrebnije jer smatramo da ćemo onda dobiti njezinu pažnju i da će se sve „srediti”, no tako radimo krucijalnu pogrešku i to nikad nikome nije uspjelo.

Pitanje za muškarce: Što ako vas vaša partnerica želi poštovati, ali vam to ne može pružiti jer se osjeća nevoljeno?

Pitanje za žene: Što ako vas vaš partner želi ljubiti, ali to ne može jer ne osjeća da ga poštujete?

No kako to prepoznati?

U malim grupama pojedini će polaznik:

– saznati temeljne potrebe osobe s kojom je u vezi

– shvatiti zašto njegov partner u određenim situacijama reagira na određeni način

– doznati kako partneru iskazati ljubav i poštovanje

– shvatiti da se uskraćivanjem potreba drugoga niša ne postiže

– naučiti kako prepoznati pravu osobu.

Kratki pregled lekcija tečaja pogledajte ovdje.

Kako se prijaviti, modeli tečaja i novčana naknada

Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, modelima tečaja, novčanoj naknadi i prijavama saznajte ovdje.

Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na:[email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati).

Autor: Danijel Katanović, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh