Svjedočanstva

MOLITVA U OBITELJI

SNAGA ZAJEDNIČKE MOLITVE KRUNICE: Moćna potvrda Neba i iskaz Mamine i Božje radosti „Kad su se napokon uspjeli smiriti, počeo sam objašnjavati kako nema smisla puko nabrajanje naučenih molitava, nego da je bitno zamišljati ono što molimo te uključiti pamet i srce u molitvu”, navodi

Foto: osobystist, Shutterstock

Foto: osobystist, Shutterstock

Naš čitatelj i otac petero djece podijelio je s nama predivno svjedočanstvo koje vam donosimo.

Otkrio je na koji je način dodatno probudio želju za vjerom i molitvom našoj Majčici kod svoje djece. Njegovo svjedočanstvo prenosimo u cijelosti.

Molitva krunice u obitelji

„Neki dan smo pozvali djecu na večernju molitvu. Kao i inače, nisu odustajali od svoje igre, pa sam dobio poticaj i pozvao ih da sjednu na kauč jer im imam nešto za reći. Kad su se napokon uspjeli smiriti, počeo sam objašnjavati kako nema smisla puko nabrajanje naučenih molitava, nego da je bitno zamišljati ono što molimo te uključiti pamet i srce u molitvu. Pošto su rekli da oni to ne mogu i da je to teško, napravio sam s njima vježbu. Rekao sam da zatvore oči i zamisle kako stoje ispred ulaznih vrata kuće, stavljaju ključ u bravu, stisnu kvaku i otvaraju vrata, promotre prostorije oko sebe, uđu u dnevni boravak i vide svoj veš na kauču. Kad sam ih pitao jesu li uspjeli, toliko su bili oduševljeni tim uspjehom da su pet minuta pričali što su sve zamišljali.

Uključimo pamet i srce u molitvu

Kad smo napokon počeli moliti krunicu, pričao sam im što se sve događalo u prvom otajstvu žalosne krunice. Išao sam u detalje Isusove muke i svega što je prolazio, iz Valtorte i knjige „Mistični grad Božji” službenice Božje Marije Agredske i tako deseticu za deseticom. Kad bih stao na određenom događaju, tražili su da ispričam što je bilo nakon toga, ali rekao sam da je to tek u sljedećem otajstvu i da prvo ide desetica. Nestrpljivo su čekali da završi desetica da čuju što je bilo dalje. Sin je nakon nekog vremena postao nemiran na kauču jer je tvrdio kako ga sve boli kad zamišlja što su sve radili Isusu. To je zaista bila prekrasna krunica, koja je i nas same skroz uvela u otajstva Isusove muke.

Marijina poruka 25. rujna 2019.

Kao šlag na tortu, supruga je nakon krunice otvorila Marijinu poruku od 25. 9. 2019. godine:

„Draga djeco! Danas vas pozivam da se molite na moje nakane kako bih vam pomogla. Dječice, molite krunicu i razmišljajte otajstva krunice, jer i vi u svom životu prolazite kroz radosti i žalosti. Tako otajstva pretvarate u svoj život, jer život je tajna sve dok je ne stavite u Božje ruke. Tako ćete imati iskustvo vjere kao Petar koji je susreo Isusa i Duh Sveti je ispunio njegovo srce. I vi ste pozvani, dječice, svjedočiti živeći ljubav kojom vas Bog iz dana u dan obavija mojom prisutnošću. Zato, dječice, budite otvoreni i molite srcem u vjeri.

Hvala vam što ste se odazvali mome pozivu.”

Potvrda Neba i iskaz Mamine i Božje radosti

To nam je svima bila tako moćna potvrda Neba i iskaz Mamine i Božje radosti zbog te naše molitve da čak ni djeca nisu skidala osmijeh s lica. Neka to svima nama bude poticaj da si damo truda oko molitve krunice. Imam snažan dojam da Marija toliko potiče na tu molitvu upravo zato da nas po njoj uvede u misaonu molitvu razmatranja koja je podloga za susret s Bogom.

Zazivam na sve vas obilje Božjeg blagoslova!”, navodi.

Za Book.hr svjedoči D. C. (Podaci poznati uredništvu.)

Priredila A. P.

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati e-mailom na adresu: [email protected].

Preporučujemo knjigu Josipa Lončara „Škola molitve 2 – razmatranje otajstava krunice” koju možete pronaći u elektroničkom obliku, ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh