Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Slomi u meni svaki trenutak kada su me odbacivali, govorili da ne vrijedim, svaki stav da moram služiti samo drugima

RAZMATRANJE I MOLITVA


Gospodine, koliko me često misli tlače da sam izgubio/la dostojanstvo, da ne vrijedim možda suprugu/supruzi, na poslu, kao osoba, koliko često mi je zbog toga bol u srcu. Koliko često se borim između tih osjećaja, rana, boli da se suprug/a prema meni ponaša kao da sam bezvrijedan/na, kao da uistinu nemam dostojanstvo, pa sam/u sebe još više degradiram, optužujem, prihvaćam tu laž. Koliko puta čujem u sebi kao neki glas koji mi govori da ne zaslužujem ljubav, poštovanje, kao da je na meni neka krivnja koja me zarobljava. Doslovno mi oduzima životnu snagu i radost. No onda uslijed svega toga, uslijed takvog ponašanja moga supružnika, krenu negativne misli o njemu/njoj, optužbe, uopće ne vidim dušu svoje voljene osobe, kao da odjednom postane najgori neprijatelj.

Ti si spojio mene i supruga/u zajedno, ti sve vodiš i tebi je silno stalo da budemo zajedno sretni

Od kuda sve to, od kuda ta laž, zašto vjerujem u nju kada mi Gospodin govori da me nikada neće ostaviti i napustiti? Gospodine, iz dubine duše i srca, molim te da obnoviš u meni pravu sliku o sebi, kao Oca koji me ljubi. Ti si spojio mene i supruga/u zajedno, ti sve vodiš i tebi je silno stalo da budemo zajedno sretni, ali nekome nije i koristi moje izranjeno srce, koristi moju iskrivljenu sliku o tebi da nas razdvaja. Želim, odlučujem se, da moj brak postane uistinu svetinja u mome srcu, da gledam supruga/u ispravnim očima i napose srcem. Ali vidim da postoje prepreke, vidim da ti Oče nisi na prvom mjestu u svemu tome. Slomi u meni svaki trenutak kada su me odbacivali, govorili da ne vrijedim, svaki stav da moram služiti samo drugima, ne brinuti za sebe, još kao djetetu, ali i kroz život. Otvaram ti srce, srce koje krvari i molim te zacijeli ga, ozdravi ga.

Odričem se laži koja želi uništiti moj brak, obitelj, moj život

Predajem ti svaku krivu zakletvu koju sam u strahu donio/donijela, napose one kojih nisam svjestan/svjesna, a posebno tamo gdje ne prihvaćam život, ne prihvaćam sebe, ne prihvaćam zajedništvo, ne prihvaćam ljubav, ne prihvaćam da sam ljubljeno dijete Božje, dostojanstveno i ako me i svi drugi ostave, ne žele, da baš nikome drugome nije stalo do mene, ti Oče i cijelo Nebo radovali su se trenutku moga rođenja, moga odrastanja, moga braka, moga života, radujete se mome životu sada. Prihvaćam tu istinu u svoje srce, odričem se laži koja želi uništiti moj brak, obitelj, moj život. Prihvaćam život, brak, zajedništvo, obitelj u Isusovo sveto Ime! I molim da svaka kriva radnja i posljedica mojih rana kojima sam izranio/druge, napose supruga/u, djecu, bližnje ovog trena budu slomljene. Molim te Isuse iscijeli izranjeno srce moga/moje supruga/e. Ti nas spoji ponovno Isuse, u srcima, u svojoj ljubavi i poštovanju.

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Iskrivljena slika o Bogu, naši unutarnji stavovi koji donesemo uslijed povreda, rane, sve je to otvoreno područje da nas napast uvodi u laž, iskrivljava sliku o Bogu, ali i o supružniku, djeci, pa se iskalimo na njima. Da pogriješe, pogriješe, no što otkrivaju moja djela, gdje „planem“, što me najviše smeta, zašto se osjećam bezvrijedno ako mi Bog kaže da sam vrijedan/a, zašto osuđujem supružnika, kada znam da sam/a radim iste stvari? Predaj Isusu svoje izranjeno srce, ne možeš mu dati bolji poklon, on te čeka! A kada te podigne, ako mu dopustiš, tek tada ćeš moći dati od sebe najbolje za obitelj, za brak i vidjeti pravu istinu, istinu da je i moj supružnik osjećajno biće, izranjeno koje treba pomoć i podršku, a ja mu to mogu uz suradnju sa Gospodinom i vlastitim obraćenjem i posvećenjem najbolje dati. Želiš li to?

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom suprugu/supruzi, partneru/partnerici (budućem suprugu/supruzi). Daj da ne očekujem da on/ona bude savršen partner, već daj da ja postanem i budem savršen partner, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh