Osobni razvoj

P. STJEPAN IVAN HORVAT

Školarac koji je shvatio kako pomoći bližnjemu Podijeli ovu poučnu priču i s djecom i s odraslima ❤️

Foto:BalanceFormCreative , Shutterstock

Foto:BalanceFormCreative , Shutterstock

– Mama, mama, moram ti nešto reći, dogodilo se nešto predivno!

– Što, sine?

– Danas su me u školi stavili u klupu s bolesnim dječakom, koji ništa ne govori i čudno odmahuje glavom. Nitko ne želi s njim razgovarati, djeca mu se smiju, a neki ga se i boje. Danas me uhvatio za ruku i prvi put su ga svi vidjeli nasmijanog i sretnog.

– Kako se to dogodilo?

– Ne znam, pokazao sam mu šiljilo koje smo jučer kupili. Dao sam mu i novu olovku koju smo zajedno naoštrili. On je držao olovku, a ja šiljilo. Htio sam zaplakati kad sam vidio koliko mu je to zabavno, nije se prestajao smijati. Nadam se da ću i sutra sjesti s njim, već sam u torbu spremio olovke koje treba naoštriti.

Svojim stavom odgajamo djecu. Empatija, razumijevanje, poštovanje… samo zahvaljujući ovim vrijednostima svijet može postati ljepše mjesto za život.

Izvor: Stjepan Ivan Horvat, Facebook

Za Book.hr priredila A. P.

Preporučujemo ti knjigu „Biblijske priče za djecu i mlade. Isus ti govori…”, autorice Sarah Young. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. Više o knjizi možete pročitati ovdje, a kupiti ju, kao savršen dar, možete ovdje.

A ako ti je potrebna dodatna literatura za djecu i mlade nju također možeš pronaći na webshopu naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh