Aktualnosti

BUDI I TI DIO 'KOMBINACIJE'

CROWDFUNDING KAMPANJA SKAC-a za kupnju novog kombija: ‘Bez prijevoznog sredstva je teško organizirati bilo koji segment života’ Ne radi se ovdje samo o tome da nam treba kombi za prijevoz osoba i stvari, već i o tome da mnogi mladi prvi puta voze kombi baš u SKAC-u, da na njemu nauče pumpati gume, točiti tekućinu za stakla, gorivo, spojiti kleme.

Foto: SKAC Palma

SKAC Palma pokreće crowdfunding kampanju “KOMBInacija” s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju novog kombija, koji im je prijeko potreban za nastavak i realizaciju programa i aktivnosti za mlade. 

Udruga je u 2022. godini organizirala čak 151 volontersku aktivnost, a mladi su kroz te aktivnosti skupili više od 21 tisuću volonterskih sati. Ovog ljeta, po jubilarni 20-i put organiziraju program u čuvenim Modravama.

Vidite, ne radi se samo o prijevoznom sredstvu, već i o sredstvu formacije, mjestu koje nas uči suživotu.

I sami znate da je bez prijevoznog sredstva teško organizirati bilo koji segment života. Kao i u osobnom autu, tako se i u ovom SKAC-ovom većinu puta doživljava život, stvaraju odnosi. Ne radi se ovdje samo o tome da nam treba kombi za prijevoz osoba i stvari, već i o tome da mnogi mladi prvi puta voze kombi baš u SKAC-u, da na njemu nauče pumpati gume, točiti tekućinu za stakla, gorivo, spojiti kleme. Taj kombi jednostavno uči suživotu s drugih 8 osoba, kako živjeti na putu do Modrava kad je jednom hladno, drugom vruće, trećem se spava, četvrti ne voli slušati glazbu na putu… Vidite, ne radi se samo o prijevoznom sredstvu, već i o sredstvu formacije, mjestu koje nas uči suživotu. I najmanja vaša donacija dovodi nas korak bliže kupnji kombija – hvala vam!Vesna Sabo, voditeljica SKAC Volonterskog centra.

Jednostavnošću moguće doći do radosti

Iz SKAC-a ističu kako sudjelovanjem u ovoj kampanji “imate priliku mladima i generacijama koje dolaze, omogućiti da provedu ljeto bez mobitela, televizije, alkohola i buke, da uče graditi suhozid, rezati masline, kuhati, prati suđe i odjeću, čistiti zajedničke prostorije, da aktivno slušaju, razgovaraju i zaista čuju jedni druge, da beskompromisno pomažu drugima, da rastu i razvijaju se za odgovorno sudjelovanje u društvu”.

Vašim darom dajete doprinos ljudskim i duhovnim potrebama mladih na našim programima.

SKAC mladim ljudima pomaže rasti u ljudskosti i kršćanstvu. Primjer su ljetni program Modrave. Riječ je o jednostavnom ljetovanju, na moru među maslinama. Spavamo u šatorima i jedemo jednostavnu hranu. Doživljavamo osobnu promjenu jer vidimo da je jednostavnošću moguće doći do radosti. Slično vrijedi i za druge stvari koje radimo za korist mladih ljudi. Takve je programe potrebno temeljito organizirati i zato nam je, između ostalog, potreban kombi. Vašim darom dajete doprinos ljudskim i duhovnim potrebama mladih na našim programima. Još nešto važno: Molite za nas! Hvala vam dragi prijatelji i Božji vam blagoslov! – pater Mislav Skelin, dopredsjednik udruge SKAC Palma.

Tržišna cijena novog kombija je 75.000,00 eura, a SKAC Palma kroz ovu kampanju želi prikupiti 50.000,00 eura. Preostali iznos sredstava udruga planira osigurati apliciranjem na natječaje. Donirati možete ovdje. 

SKAC Palma; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh