Brak i odnosi

SVETI IVAN ZLATOUSTI

Ovaj svetac ima savjet za sve koji imaju probleme u braku ....Ako je vaš brak ovakav, vaša će se savršenost mjeriti s najsvetijim redovnicima

Foto: Caleb Ekeroth, Shutterstock

Foto: Caleb Ekeroth, Shutterstock

 

Nikada ne razgovaraj sa svojom ženom na monoton i svjetovan način, već s komplimentima, s poštovanjem i s puno ljubavi. Reci joj da je voliš više od vlastitog života, jer ovaj sadašnji život je ništa, i da je tvoja jedina nada da vas dvoje prođete kroz ovaj život na takav način da na budućem svijetu budete ujedinjeni u savršenu ljubav.

Reci joj: „Naše vrijeme ovdje je kratko i prolazno, ali ako smo ugodni Bogu, možemo zamijeniti ovaj život za Kraljevstvo koje dolazi. Tada ćemo biti savršeno jedno i s Kristom i jedno s drugim, a naše zadovoljstvo neće poznati granica. Cijenim tvoju ljubav iznad svega i ništa mi ne bi bilo tako gorko ili bolno kao da smo u sukobu jedno s drugim. Čak i ako izgubim sve, svaka nevolja je podnošljiva ako mi budeš vjerna.”

Poštuj je u prisustvu svojih prijatelja i djece. Hvali i pokaži divljenje njezinim dobrim djelima; i ako ikad učini neku glupost, strpljivo je savjetuj

Pokaži joj da cijeniš njezino društvo i da više voliš biti kod kuće nego vani na tržnici. Poštuj je u prisustvu svojih prijatelja i djece. Hvali i pokaži divljenje njezinim dobrim djelima; i ako ikad učini neku glupost, strpljivo je savjetuj.

Molite zajedno kod kuće i idite u Crkvu; kad se vratite kući, neka se svatko pita o značenju čitanja i molitava. Ako je vaš brak ovakav, vaša će se savršenost mjeriti s najsvetijim redovnicima.

Izvor: Izdavačka kuća Kyrios;

Za Book.hr priredila I. A. , odabrala A. P.

Preporučamo ti knjigu Ivane i Danijela Katanovića „5 MINUTA ZA BRAK I OBITELJ“.

Knjigu ćete premijerno moći kupiti na konferenciji „Zadrži smjer 2023.“ a svima koji to budete htjeli, autori će napisati posvetu. 😊

Knjiga će biti snažno „oružje“ za vas, vaš brak i vašu obitelj a možete ju pokloniti i drugim obiteljima. Ovo „oružje“ nam svakako treba, napose u današnje vrijeme!

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh