Duhovnost

S. BISERKA JAGUNIĆ:

Sami pred Gospodinom; Molitva za duhovno ozdravljenje Molitvu za duhovno ozdravljenje možemo moliti na četiri različita načina...

Molitva za duhovno ozdravljenje; sami kod kuće pred Gospodinom

Foto: StockSnap, Pixabay

Molimo na četiri načina

Molitvu za duhovno ozdravljenje možemo moliti na četiri različita načina: svi zajedno za vrijeme sv. mise, pred Presvetim, u okviru sakramenata bolesničkog pomazanja i na molitvenim skupovima ili seminarima te duhovnim obnovama, u malim grupama ili većim skupinama – tako da kažemo problem i drugi se za nas pomole te kad se sam svećenik pomoli za nas.
Osim što možemo moliti na prethodno spomenute načine, možemo to činiti i sami svojim riječima, otprilike ovako:

Isuse, dođi, ja te jako trebam, ne mogu bez tebe, smiluj mi se.
Gospodine Isuse, odričem se Sotone, svih djela njegovih, i svega sjaja njegova. Odričem se svojih osobnih grijeha, lažnih religija i filozofija. Odričem se svih okultnih praksi kojima smo se možda moja obitelj i ja bavili, ili koristili njihove usluge. Ispovijedam svoju vjeru u Tebe.
Gospodine Isuse Kriste, predajem ti sad sve ono u mojem životu čega sam se dosad teško odricao/odricala, što sam teško predavao/predavala, osobito grijehe kojih se ne mogu osloboditi, pogrešnih odnosa, navezanosti, dugotrajne srdžbe i neopraštanja, vlastite sebičnosti i egocentričnosti, navike kritičnosti itd.
Kajem se za sve svoje grijehe, osobito teške, kojima sam povrijedio/povrijedila Tebe i druge.
Uvijek iznova kajem se što sam tvoju ljubav povrijedio/povrijedila, makar vjerujem da si mi mnoge grijehe oprostio. Pomozi mi da spoznam svoje grijehe kojih nisam svjestan/svjesna i za njih se iskreno pokajem te ih ispovjedim.

Pomozi mi zatražiti oproštenje od svake osobe u mojem životu koju sam ja povrijedio/povrijedila. Daj mi milost da mogu oprostiti svima sve zlo, povrede i uvrede, bilo kad nanesene.

Pomozi mi zatražiti oproštenje od svake osobe u mojem životu koju sam ja povrijedio/povrijedila. Daj mi milost da mogu oprostiti svima sve zlo, povrede i uvrede, bilo kad nanesene. Želim oprostiti i samom/samoj sebi sve pogrešne odluke, izbore i prihvaćam možebitne posljedice koje one nose.
Želim, Gospodine, prihvatiti od Tebe sve ono u mojem životu što mi je dosad bilo teško prihvatiti, a što ne mogu promijeniti. Prihvaćam križ, možda neku bolest, tešku situaciju u braku, teške obiteljske prilike, teško stanje na radnom mjestu, tešku materijalnu situaciju, neuspjeh i smrt voljene osobe. Prihvaćam svaku osobu i ne osuđujem nikog, osuđujem samo grijeh.
Gospodine Isuse Kriste, pozivam Te sad da uđeš u moje srce, da zavladaš u potpunosti mojim umom, duhom, tijelom i svim područjima mojeg života.
Isuse, želim Te sad staviti u središte svojeg života, da ništa drugo ne zauzima Tvoje mjesto. Želim Te proglasiti svojim Gospodinom, Učiteljem, jedinstvenim i suverenim Gospodarom, Vladarom i Kraljem čitavog mojeg života.

Gospodine Isuse Kriste, sad te molim da me ispuniš svojim Svetim Duhom. Kajem se što sam zanemarivala tvojeg Duha Svetog i njegove darove. Osnaži moj život i obnovi u meni milost krštenja, svete potvrde i ostalih sakramenata. Obnovi moje trenutačno stanje, želim da čitavim mojim životom vlada tvoj Duh, koji će upravljati mojim mislima, riječima i djelima.
Dođi, Duše Presveti, oslobodi onaj dio moje osobnosti koji je bio pod utjecajem zlih duhova.
Dođi, Duše Sveti, u ono područje moje osobnosti koje je ranjeno i potrebno duhovnog ozdravljenja i iscijeli moju prošlost.
Dođi, Duše Presveti! Preobrazi moj život plodovima svoje prisutnosti i donesi snagu mojem
životu preko svojih darova.
Potpuno me ispuni sobom da u meni rastu tvoje kreposti: mir, radost, ljubav, velikodušnost, uslužnost, dobrota i vjernost.

Iz nove knjige „Lijek ranjenom čovjeku našega vremena”, autorice s. Biserke Jagunić. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh