Svjedočanstva

POLAZNICA TEČAJA LJUBAV I POŠTOVANJE

‘Sada znamo što nam je činiti kad se suočimo s međusobnim nerazumijevanjem’ Tečaj „Ljubav i poštovanje”, kako nam svjedoči i ova polaznica, doprinosi kvaliteti braka, razumijevanju supružnika. Ona i njezin suprug naučili su izaći iz „ludog kruga”

Foto: Unsplash, Karsten Winegeart 

 

Da mi je netko rekao da ćemo se suprug i ja odlučiti pohađati tečaj „Ljubav i poštovanje”, rekla bih mu da je zasigurno lud. Ja bih još i pristala, međutim moj suprug, mi zajedno?! Ma ni u najluđim snovima.

No, kako to obično i biva u životu, za sve je zaslužan Onaj gore, jedan jedini, naš Gospodin . Lijepo je to sve posložio, čak bih rekla, da bolje nije mogao.

Nisam shvaćala njegove potrebe i namjere. Nisam znala niti razgovarati s njim, a još manje sam ga razumjela

Svi imamo mana, ali naravno da uvijek gledamo mane drugoga, nama najbližih i najdražih osoba. Tako sam i ja vječito gledala što nedostaje mom suprugu i kakva je on osoba. Nisam shvaćala njegove potrebe i namjere. Nisam znala niti razgovarati s njim, a još manje sam ga razumjela.

Bitno je ustati

Zašto sam se odlučila prijavit nas? Najviše kako bismo oboje shvatili da sve ovo što se događa u braku je normalno i da ćemo još 100 puta padati, ali bitno je svaki put ustati i ne odustati.

Kroz Tečaj sam shvatila da svi prolazimo isto, samo svatko od nas na svoj način. Moj brak i tuđi brak se razlikuju samo po imenima osoba koje se nalaze u njemu. Svi imamo dobrih i loših dana i situacija u braku. Nema tog bračnog para koji nije zapeo u ludom krugu, ali zahvaljujući ovom Tečaju ima onih koji su ga naučili prepoznati i zaustaviti se da se još jače i brže „ne zavrte”. Vjerujem da smo sada moj suprug i ja u ovoj drugoj skupini.

„Sada znamo stati”

Kada nam dođu dani u kojima se ne razumijemo, kao da svatko priča svoj jezik, nekako se oboje sjetimo da smo zapeli  u ludom krugu i da je vrijeme da stanemo.

…u mnogim situacijama moj suprug reagira drugačije nego što je prije činio, a to mi puno znači

Mogu samo još nadodati da poznavajući svog supruga, u mnogim situacijama reagira drugačije nego što je prije činio, a to mi puno znači.

Veliko hvala voditeljima Tečaja, Ivani i Danijelu, na svemu što čine i rade, zaista smatram da smo suprug i ja pravi sretnici što smo pohađali Tečaj.
I, da me sad pitate bi li opet otišla unatoč tome što sam ga završila, 100 puta bi rekla da!

Hvala i slava Isusu!

Za Book.hr svjedočila N.N. (puni podaci poznati uredništvu)

Male grupe (tečajevi) izvrstan su „alat” koji nam pomaže da shvatimo, razumijemo te pronađemo idealnu osobu za sebe; da svome partneru postanemo „idealna” osoba ili da istu ne izgubimo.

Detaljnije o samom principu tečaja, što njime dobivate, te prijavama možete saznati ovdje. Za sve dodatne informacije možete nam se javiti e-mailom na: [email protected] ili na broj: 095/197-9925 (radnim danom 8 – 16 sati). 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh