Duhovnost

SVAKODNEVNI ANĐELI

Usredotočimo se na Božje svete anđele Usredotočili smo se isključivo na pale, umjesto na vjerne anđele

Dok sam odrastala, sjećam se da sam vidjela svoje anđele uz sebe

Foto:UMB-O, Shutterstock

Nisam razgovarala s njima dovoljno

Iznenađuje da najčešće nisam cijenila njihov rad. Iako sam oko sebe vidjela anđele, nisam s njima mnogo razgovarala. Pa, govorila jesam, naređivala sam im jer sam ih smatrala samo službenicima koji su poslani da mi pomažu. Iako nisam bila u krivu, očito nisam sve shvaćala, jer diktatorski, jednostrani odnos ne odražava Kristov Duh.

(…)

Zato što nisam željela prenaglasiti anđele, odlučila sam ih marginalizirati i potpuno zanemariti pomagače koje mi je Bog poslao da bi me blagoslovili i pomagali mi.

Druga laž u koju sam povjerovala jest da nam anđeli više nisu potrebni jer sada živimo po Novome zavjetu, imamo Duha Svetoga u sebi i otvoren nam je pristup Božjim darovima i njegovoj snazi. Činilo mi se da Bogu pridajem više važnosti ako nemam potrebe za anđelima; vjerovala sam da mu ignoriranjem njihova rada činim uslugu.

Dopustite da vas upoznam

Boga nisu impresionirala ova netočna vjerovanja i u ljubavi mi je to objavio onoga dana kada me ponovno upoznao s mojim anđelima. Rekao je: „U redu, društvo. Vi ste prijatelji, partneri i suradnici, radite za mene i sa mnom. Svi smo dio istoga tima! Družite se i čavrljajte. Budite ljubazni i budite prijatelji.“

(…)

Bog je rekao: „Sjeti se da sam ja stvorio obitelj. Ja sam Adamu dao Evu jer za njega nije bilo dobro da bude sam. Tebe sam stavio u obitelj s majkom, ocem i bratom, i dao sam ti muža i prijatelje. Ja sam taj koji je stvorio odnose i postavio te u njih. U mnogo njih! I svi su međusobno povezani. Obitelj. Dijelovi tijela”.

(…)

Također sam shvatila koliko su proturječna bila moja uvjerenja Mislila sam da ne smijem razgovarati s anđelima da se ne bih previše usredotočila na njih. No mnogi od nas (uključujući i mene) već su u kontaktu s anđeoskim a da nisu toga svjesni. Znamo da je naš neprijatelj, sotona, pali anđeo. Imamo knjige, seminare i cijele službe posvećene duhovnomu ratovanju, što je, ustvari, služenje usredotočeno na anđele. Usredotočili smo se isključivo na pale, umjesto na vjerne anđele. Pravedno je posvetiti barem jednaku količinu pažnje Božjim svetim anđelima!

Iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. Dopuštenje izdavača Vinograd.hr za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje. 

Za Book.hr priredila M. V., odabrala A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh