Osobni razvoj

IZ KNJIGE 'SVEKRVE I SNAHE'

RIJEČI KOJE BOLE Moja me je svekrva povrijedila na dan vjenčanja… Iako svekrva nije bila svjesna da ju je snaha čula, nije li ona mogla izbjeći nanošenje takve rane svojoj novopečenoj snahi? Možda joj je bilo dovoljno zastati na trenutak i zapitati se je li potrebno izgovoriti takve riječi.

SVEKRVE I SNAHE Riječi koje bole

Foto: Shutterstock

 

Kao odgovor na pitanje „Čime vas je povrijedila vaša svekrva?“, žena koja je u braku već trideset godina napisala je svoj odgovor bez imalo oklijevanja: „Na dan vjenčanja slučajno sam čula kako moja svekrva govori svojoj sestri da izgledam debelo u vjenčanici koju sam nosila udajući se za njezina sina.“

Prije mnogo godina jedna mi je osoba otkrila kako procijeniti trebam li nešto reći…

I nakon toliko godina, ovu snahu ta rečenica još uvijek boli. Nažalost, te su riječi naškodile odnosu ove svekrve i njezine snahe i prije nego što se je on počeo uspostavljati, a sve zbog jedna neprimjerena i nepotrebna komentara. Iako svekrva nije bila svjesna da ju je snaha čula, nije li ona mogla izbjeći nanošenje takve rane svojoj novopečenoj snahi? Možda joj je bilo dovoljno zastati na trenutak i zapitati se je li potrebno izgovoriti takve riječi.

Prije mnogo godina jedna mi je osoba otkrila kako procijeniti trebam li nešto reći. Prije nego li išta kažem, trebam si postaviti tri pitanja: Je li ono što želim reći istinito? Je li dobro? Je li potrebno? Da je spomenuta svekrva komentar o snahinoj debljini provukla kroz ova tri filtera, izbjegla bi brojna zamjeranja koja su nastala zbog njega.

Iz knjige „Svekrve i snahe“ autorice Annie Chapman. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh