Svjedočanstva

EVO TI MAJKE

Isus mi je rekao: „Želim da postaneš svećenik.“ Odgovorio sam mu: „Ti se sigurno šališ sa mnom. Pa ja sam najveći mogući grešnik!“ „Isus je uništio moje najveće životne težnje, no ipak nisam mogao poreći što se je u tome trenutku bilo dogodilo. Vidjeti Isusa nije bilo ispunjenje sna, već rušenje svih mojih snova. Osjećao sam se i više nego slomljeno…“

Rekao mi je „Želim da postaneš svećenik.“ Odgovorio sam mu: „Ti se sigurno šališ sa mnom. Pa ja sam najveći grešnik ikada!“

Foto: Shutterstock

 

Drugi dan u Međugorju

To je bio moj drugi dan u Međugorju. Sljedećega je dana bila svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove, tj. blagdan Tijelovo. Dok sam u zoru ležao u krevetu, doživio sam još jedno mistično iskustvo. Ovoga sam puta bio u polju na kojem je izrasla visoka trava, duga između 15 i 20 centimetara. S moje lijeve strane nalazila se je drvena ograda koja se je protezala padinom ispred mene. (…) A onda je došao Isus. Hodao je uz padinu prema meni i zastao oko metar-dva ispred mene. Izgledao je točno onako kako sam očekivao. (…) Došao je odjeven u donju haljinu žućkasto-bijele boje, prošaranu smeđom bojom, a preko nje imao je tamnosmeđi ogrtač ukrašen nitima spletenim u karirani uzorak. Mogao sam jasno vidjeti njegovo lice i njegov prodoran, ali i privlačan pogled.

„Ti se sigurno šališ sa mnom. Pa ja sam najveći grešnik ikada, to smo već ustanovili!“

A onda je Isus počeo komunicirati sa mnom, a da nije govorio: „Želim da postaneš svećenik.“

Ostao sam zatečen. „Ti se sigurno šališ sa mnom. Pa ja sam najveći grešnik ikada, to smo već ustanovili!“

„Da“, odgovorio je.

„Ali ja sam zaručen i samo što se nisam oženio. Volim svoju zaručnicu. Već sam odabrao imena naše djece. Vjenčanica je već kupljena. Country club je već iznajmljen. Gosti su već pozvani. I žao mi je što ovo govorim, ali već se prema njoj ophodim kao prema svojoj ženi.“ Apsolutno nikada mi nije ni pala na pamet ideja da bih ja mogao postati svećenik; nikad nisam bio ni ministrant, ništa me nije privlačilo, baš ništa, niti jednom.

„Da.“

„Ja ti ne mogu pomoći“

„Ma daj. Pa to nije za osobe kao što sam ja. To je za nekoga drugog. Ti stvaraš takve ljude. Ti si znao prije početka vremena tko će biti svećenik. Daruješ ih nekoj divnoj obitelji, pa onda oni krenu tako što prvo budu ministranti i onda – odjednom – postaju svećenici.“

„Ja dobro znam što radim“, rekao mi je, a onda se je okrenuo i otišao.

Isus je uništio moje najveće životne težnje, no ipak nisam mogao poreći što se je u tome trenutku bilo dogodilo. Vidjeti Isusa nije bilo ispunjenje sna, već rušenje svih mojih snova. Osjećao sam se i više nego slomljeno. Ustao sam iz kreveta, došao do majčina kreveta, protresao je da se probudi i ispričao joj što se dogodilo. Pogledala me je ravno u oči i rekla: „Ja ti ne mogu pomoći.“ (…)

Nastavak teksta pročitajte u knjizi „Evo ti Majke“ autorice Christine Watkins.

„Evo ti Majke“ fantastična je knjiga koja sadrži šest čudesnih, herojskih i istinski inspirativnih životnih svjedočanstava. Ova je knjiga svježa doza nade, prijeko potrebna u ovome vremenu u povijesti kada je duhovni napredak od iznimne važnosti.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh