Vijesti

‘RAD NA RUBU DRUŠTVA’ // Redovnica koja se posvetila radu s transseksualnim osobama dobila poruku ohrabrenja Pape Franje

Redovnica koja se posvetila radu s transseksualnim osobama dobila poruku ohrabrenja Pape Franje

Nije prvi put da jedna redovnica klauzurnog samostana, koja za svoj apostolat ne izlazi iz samostana, prima poruku od ‘najvećeg autoriteta Katoličke Crkve’…

Papa Franjo elektroničkom je poštom poslao poruku ohrabrenja  s. Mónici Astorgi, karmelićanki, koja je više od 11 godina svoga služenja posvetila služenju transseksualnim osobama u Argentini, pomažući im da izađu iz zla prostitucije.

„Vas i vaš samostan nosim u svome srcu, kao i osobe s kojima radite. To joj prenesite“. Ove je Papine riječi prenijela u ponedjeljak, 24. srpnja, web stranica lokalnog portala LMNeuquén.

Papa podržao i nove projekte gradnje

Papa Franjo podržava projekt gradnje 15 prostorija za smještaj žena koje su se bavile prostitucijom, kao i otvaranje prebivališta za starce, u jednoj četvrti Centenaria, grada u provinciji (i biskupiji) Neuquén, u kojoj se nalazi samostan.

Nije prvi put da jedna redovnica klauzurnog samostana, koja za svoj apostolat ne izlazi iz samostana, prima poruku od ‘najvećeg autoriteta Katoličke Crkve’, piše LMNeuquén.

Poslanje ‘rada na rubu društva’

Klauzurna redovnica prihvaća osobe u samostanu. Uz podršku lokalnog Caritasa i volontera, samostan je pridonio otvaranju i mogućnosti zaposlenja u frizerskom i krojačkom salonu, što je alternativa poslu na ulici.

„U Isusovo vrijeme, gubavci su bili odbačeni. One su (u ovom slučaju žene prostitutke) gubavci današnjice“, napisao je Papa u pismu koje je poslao, ohrabrujući tako sestru Mónicu da ustraje u svom  poslanju ‘rada na rubu društva’.

Izvor:  Laudato.hr (It.zenit.org)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh