Vijesti

Pronađeno tijelo drugog poginulog pilota s letjelice Kiowa

Foto: narod.hr

Nakon dva dana traganja za pilotom Tomislavom Baturinom, jučer je u jutarnjim satima pronađena olupina letjelice u kojoj je bilo i tijelo preminulog pilota. Ronioci Hrvatske ratne mornarice i zapovjedništva specijalnih snaga su zahvaljujući detekciji podvodnog vozila uspjeli pronaći oplupinu na 26 metara dubine. Očevid će se nastaviti u vojnoj bazi Zemunik, kako bi se utvrdile okolnosti pada helikoptera.

Podsjetimo, tijelo pilota Marina Klarina pronašli su ribari u ponedjeljak, 27. siječnja odmah nakon pada helikoptera.

Znaš, gotovo nitko iz Hrvatske nije napisao ni pola rečenice zahvale svojim letećim anđelima…

 

„Znaš, pala je Kiowa… U toj Kiowi nije bio košarkaš. U toj Kiowi su bila dva skromna čovjeka koja su posvetila život tome da nose hrvatski grb na odori i lete na helikopteru koji čuva našu zemlju.

Znaš, izgubili smo najbolje što Hrvatska ima, a kada si cijeli život u zrakoplovstvu i toliko vezan uz braću po krilima, to posebno boli.

Znaš, gotovo nitko iz Hrvatske nije napisao ni pola rečenice zahvale svojim letećim anđelima…

Mi iz zrakoplovstva znamo, mi pamtimo, mi tugujemo. Hvala vam, na svemu, mi ćemo dalje ♥, napisao je Petar Horvat na Instagramu (međugorje_info).

Hvala, Tomislave i Marine…

Bojnik Marin Klarin bio je pripadnik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva od 2000. godine, a tijekom svoje karijere u Hrvatskoj vojsci obnašao je niz odgovornih dužnosti. Za uspješno izvršavanje zadaća ocjenjivan je najboljim ocjenama, a za ostvarene rezultate više je puta primio pohvale ministra obrane, načelnika Glavnog stožera OS RH i zapovjednika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Natporučnik Tomislav Baturina također je pripadnik 393. Eskadrile helikoptera 93. krila HRZ-a, a za svoj rad ocjenjivan je najboljim ocjenama te je nekoliko puta nagrađivan i pohvaljen. Proglašen je i najboljim pilotom naraštaja.

Hvala vam, Tomislave i Marine. Počivali u miru!

Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh