Duhovnost

HEATHER KING

Prikazivati rane iz djetinjstva – kako bismo umrli samima sebi i bili nanovo rođeni Bilo da su te rane nastale uslijed gubitka, povrijeđenosti, tuge, ljutnje, žalovanja, nemara, zlostavljanja ili odbačenosti, nepobitna je činjenica da svi mi patimo od kombinacije tih čimbenika.

Prikazivati rane iz djetinjstva - kako bismo umrli samima sebi i bili nanovo rođeni

Foto: Shutterstock

 

Promatrajući Gospin kip mjesec dana prije svoje smrti, Terezija je promišljala: „Tko bi mogao izmisliti svetu Djevicu?”  Možda je time htjela reći da u Mariji imamo nadmajku. Možda je htjela reći da je Sveta Obitelj pralik obitelji za kojom čeznemo, a koju samo rijetki od nas imaju. Možda je htjela reći da se Raspeće sastoji u tome da prikazujemo svoje rane iz djetinjstva kako bismo umrli samima sebi i bili nanovo rođeni.

Možemo otkriti da je ama baš svaka nit od grube životne tkanine koja nam je dana, i koju tkamo u tkanju čovječanstva važna, potrebna, željena i voljena kao i svaki drugi komadić i nit

Bilo da su te rane nastale uslijed gubitka, povrijeđenosti, tuge, ljutnje, žalovanja, nemara, zlostavljanja ili odbačenosti, nepobitna je činjenica da svi mi patimo od kombinacije tih čimbenika. Možemo biti zahvalni za vrijeme koje smo proveli s ljudima koji su nas odgojili. Možemo zahvaliti za sve što smo primili i priznati sve ono što nam još uvijek nedostaje. Možemo otkriti da je ama baš svaka nit od grube životne tkanine koja nam je dana, i koju tkamo u tkanju čovječanstva važna, potrebna, željena i voljena kao i svaki drugi komadić i nit.

Možda nikada nećemo uspjeti svezati sve krajeve koji vise, ali sjest ćemo za stol, podijeliti hranu, smijati se, pripovijedati i u svakom slučaju dijeliti ono što smo dobili.

Iz knjige “Košulja od vatre” Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

VELIKA AKCIJA! Do 18. prosinca 2022., knjigu možete nabaviti po sniženoj cijeni za 63 umjesto 90 kunaovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh