Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO IZ „ŠKOLE MOLITVE”

„Pričaj mi još!” „Kao malo dijete” iščekivala sam svaki ponovni susret sa svojim prijateljem Šimom da bi mi ispričao novo iskustvo Božje milosti koje je iskusio u Školi molitve...

„Pričaj mi još!”

Foto: Shutterstock


„I, što ima novo?”

„Kao malo dijete” iščekivala sam svaki ponovni susret sa svojim prijateljem Šimom da bi mi ispričao novo iskustvo Božje milosti koje je iskusio u Školi molitve. Svaki bi naš razgovor započeo mojim pitanjem: „I, što ima novo u Školi molitve?” Moje je srce bilo puno znatiželje i radosti. Jer, Šimo je s tolikim zanosom i radošću govorio o Božjoj prisutnosti da sam uvijek željela da mi priča još, i još, i još… Na njegov poziv da se pridružim Školi započelo je moje osobno iskustvo s Bogom.

Kroz njega do života

Vrijeme i mir, koje nisam mogla pronaći kod kuće jer se nažalost uvijek nađe nešto i netko tko to ometa, misli lutaju – dobila sam u Školi molitve. Vodstvo koje imam u Školi pomažu mi usmjeriti misli i duh Bogu. A pojedinačna razmatranja i dijeljenje iskustva nakon meditacije pomažu mi da još više shvatim veličinu Boga. Jer svatko od nas ima poseban odnos s Njim pa tako Bog svakome od nas progovara na drugačiji način. Bit Škole je naučiti slušati Riječ. I kada to naučimo, znamo da ta Riječ jest živa. Usmjeravanjem i učenjem prema tome dolazimo na Put koji vodi Bogu, Istini koja oslobađa i Životu, koji omogućuje zajedništvo.

„Ja sam Put, Istina i Život.” Kroz Školu molitve došla sam do spoznaje dubine ovih riječi. Nakon što sam krenula na taj put koji je moj nemirni duh uporno tražio, počela sam shvaćati da je Istina u Kristu, i da kroz njega dolazimo do života: „Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam.” (Ivan 15,7)

Želja

„Božja ljubav je beskonačna. Puna je nježnosti i milosrđa, praštanja, ljubaznosti i brige. Nije važna ni boja kože, ni nacionalnost ni vjera… Svaki muškarac, žena i dijete, jesu dijete Božje i stvoreni na njegovu sliku. I nema ljepšega nego kada shvatimo da nas je sve stvorila ista Ruka. I ta ljubav na djelu jest živa slika Kristove prisutnosti. On je naš dragi Otac koji je uvijek spreman oprostiti i zaboraviti. Uvijek je tu i ne moramo ići daleko da bismo ga našli. On je u srcu, odakle nas ljubi, poziva i štiti, nježno i s ljubavlju.”

Ove riječi svete Majke Terezije mogu u potpunosti opisati moju čežnju za spoznajom da je sve to Istina. Ta želja za spoznajom Istine, za spoznajom Boga, dovela me je tu gdje sada jesam!

Detaljnije o tečaju „Škola molitve” možete pogledati ovdje.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh