Duhovnost

PUT DO SVETOSTI

Priča iz života Padre Pija: Da bi postao svećenikom, njegov je otac otišao raditi u daleki New York Padre Pio je želio postati redovnikom, no u samostan ga nisu mogli primiti jer je imao samo trogodišnje obrazovanje. Vjerujući da je njegov sin pozvan da bude svećenikom, njegov je otac otišao raditi u daleki New York…

Priča iz života Padre Pija: Da bi postao svećenikom, njegov je otac otišao raditi u daleki New York

Padre Pio rođen je u gradiću Pietrelcina u Italiji, u siromašnoj seoskoj obitelji. Njegovi roditelji nisu znali pisati ni čitati, ali su polagali velike nade u njegov svećenički poziv. Padre Pio je kao mladić izrazio želju za redovničkim životom pa su njegovi roditelji pitali lokalnu kapucinsku zajednicu da ga primi. No, nisu ga mogli primiti jer je imao je samo trogodišnje obrazovanje.

Otac Padre Pija, Grazio, bio je uvjeren da je njegov sin pozvan da bude svećenikom, te si je odredio kao prioritet zaraditi dovoljno da bi se Padre Pio mogao obrazovati. Otišao je raditi u Sjedinjene Američke Države. Radio je u New Yorku i tako je u konačnici mogao platiti učitelja svome sinu. Pade Pio primljen je u red u dobi od 15 godina, 6. siječnja 1903., i tako je počelo njegovo svetačko putovanje. Jedan od najpopularnijih svetaca svih vremena postao je svećenikom zahvaljujući napornom radu svog oca u New Yorku.

Izvor: Aleteia

Foto: Mystics of the Church

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
1 Comment

1 Comment

  1. APypepneuche

    27. rujna 2018. at 2:17

    Pression arterielle est comment poupe votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre determination bat, il pompe le sang par de vos arteres a la vacances de votre corps.
    https://www.cialispascherfr24.com/cialis-pub/

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh