Razno

ČUDO U ITALIJI

Preživio 20 sati pod lavinom: Iako nisam vjernik, molio sam majku za pomoć I za liječnike je pravo čudo da je pronađen živ i pri svijesti nakon 20 sati pod snijegom

Foto: Screenshot, TGCOM 24

 

Skijaš planinar Carluccio Sartori, 54-godišnjak iz naselja Villanova Marchesane u sjevernoj Italiji, preživio je više od 20 sati zatrpan pod lavinom u Val Badiji, skijalištu u blizini talijanske granice s Austrijom.

„Nisam vjernik, ali te noći sam se molio mami”, ispričao je novinskoj agenciji Ansa. „Ostao sam čiste glave. Znao sam da bi bilo gotovo da sam pogriješio.”

Spasioci su Carluccija uočili nakon što su uhvatili slab signal s njegovog primopredajnika Arva i ugledali siluetu njegove ruke u snijegu. „Moja jedina misao bila je ‘ostati živ’. Često gledam planinarske filmove, i znam da ljudi koji zaspu, umru, pa sam se trudio da ne zaspem.”

Liječnici kažu da je čudo što je preživio

Liječnici u bolnici u Bolzanu gdje je bio hospitaliziran na intenzivnoj njezi, kazali su da je pravo čudo što je Carluccio pronađen živ i pri svijesti nakon 20 sati pod snijegom na temperaturi od -10 stupnjeva Celizjevih.

„Bilo je kao u igluu,” rekao je za TGCOM 24, „ali nisam odustao u nijednom trenutku.”

„Snagu mi je dala volja za životom”, rekao je.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh