Aktualnosti

NAKON TEŠKE BOLESTI

PREMINUO BOŽIDAR ALIĆ „Kad umrem doći ću do mog ljubljenog i jedinog pravog prijatelja – Isusa“

Foto: Screenshot

 

Televizijski i filmski glumac Božidar Alić preminuo je u utorak, 3. ožujka, nakon teške bolesti.

U gostovanju na Hrvatskom katoličkom radiju, 2004. godine, u emisiji „Zašto vjerujem“, svjedočio je da je upoznao Krista, ali da njegovo obraćenje traje posljednjih 11 godina. Tada je rekao: „Nisam došao do svih odgovora. Doći ću onda kad dočekam, kako kaže sveti Franjo, sestricu smrt. Jer tada ću jedino moći doći pred mog ljubljenog i jedinog pravog prijatelja, mojega Isusa. A do tad mi valja šutke, strpljivo, tiho ljubiti, pomagati potrebitima, napuštenima.“

„Obraćenje traje godinama uz padove, dizanja, ali učiti se na svojim padovima blagoslovljeno je. Jer po njima spoznajemo koliko je naš dobri Tata velik, koliko je velika ljubav njegova – bezgranična.”

Iz biografije

Božidar Alić rođen je 24. prosinca 1954. godine u Zagrebu. Veći dio života proveo je na kazališnim daskama i u mnogim hrvatskim filmovima, a okušao se i u pjevanju i pisanju. Snimio je album s talijanskim pjesmama.

„Nisam bio Božji”, posvjedočio je za HKR 2004. godine Božidar Alić. „Premda sam nosio ime – Božji dar, trebalo mi je dugo shvatiti kolike mi je darove Bog darovao. Rođen na Badnjak, imendan slavim na Božić, sve su to znakovi. A ja sam darove odbijao, poigravao se s njima, mislio – to sam ja, to je moje. Me ne, ništa nije moje. Sve pripada Gospodinu, apsolutno sve. A nama je dana mogućnost izbora – ići proračunato, po svojim uvjerenjima, principima. A ja nemam principe, ne znam ništa, puštam živom Isusu da me vodi. Utječem se blaženoj Djevici Mariji u molitvi krunice.”

 

Izvor: hkm.hr

Priredila Tea Tišljarić; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh