Vijesti

ODLAZAK KRALJICE SOULA

Preminula Aretha Franklin. Poslušajte neke od njezinih najljepših pjesama Aretha je bila jedna od najnagrađivanijih pjevačica u glazbenoj povijesti, a osvojila je čak 18 Grammyja, uključujući jedan za životno postignuće…

Preminula Aretha Franklin. Poslušajte neke od njezinih najljepših pjesama

Foto: Shutterstock


 

Jučer je u 77. godini života, nakon duge i teške borbe s rakom gušterače, preminula američka pjevačica kraljica soula Aretha Franklin.

Aretha je jedna od najnagrađivanijih pjevačica u glazbenoj povijesti; osvojila je čak 18 Grammyja, koji je najveća godišnja glazbena nagrada koju svake godine dodjeljuje američka Akademija za diskografsku umjetnost i znanost.

Ostvarila je reputaciju najuglednije gospel, soul i R&B umjetnice i dobila svoju zvijezdu na holivudskoj stazi slavnih. Njezin je glas čak proglašen ‘prirodnim dobrom’ (natural resource) države Michigan.

Aretha je kći poznatog baptističkog propovjednika Clarence LaVaughn Franklin. Od njezine rane dobi glazbi su je poučavale zvijezde gospela kao što su Mahalia Jackson i Clara Ward.

Za glazbenicom tuguje njezina obitelj i obožavatelji diljem svijeta.

Pokoj vječni daruj joj, Gospodine.

 

U nastavku možete poslušati neke od njezinih najljepših pjesama:

Vedrana Prka; Book.hr

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh