Najave

CARMEN HERNANDEZ

PRATITE UŽIVO Danas započinje proces beatifikacije suosnivačice Neokatekumenskog puta Svečanost povodom otvaranja kauze za proglašenje blaženom i svetom Carmen Hernández Barrera, suinicijatorice Neokatekumenskog puta, možete pratiti uživo, s hrvatskim prijevodom, 4. prosinca od 18 sati na YouTube kanalu „Seminario Missionario Arquidiocesano Redemptoris Mater - Brasilia-DF”

Foto: neokatekumenski put

 

Prije nešto više od godinu i pol dana kardinalu Madrida, Carlosu Osorou predana je službena molba za otvaranje kauze beatifikacije Carmen Hernandez, suinicijatorice Neokatekumenskog Puta.

Skupljeno je više od 16.00 stranica objedinjenih u 70 knjiga osobnih spisa, kateheza i ostalih podataka o Carmen, pribavljenih nakon njene smrti. Kažu da je više od 1.500 milosti dobivenih njezinim zagovorom te da je od njezine smrti, 19. srpnja 2016., preko 40.000 ljudi posjetilo njezin grob.

U nedjelju, 4. prosinca, od 18 sati možete, putem YouTube kanala „Seminario Missionario Arquidiocesano Redemptoris Mater – Brasilia-DF”, pratiti prijenos otvorenja kauze za njezinu beatifikaciju i kanonizaciju iz Madrida.

Predsjeda kardinal Carlos Osoro, madridski nadbiskup, voditelji kauze: Kiko Argüello, o. Mario Pezzi, Ascensión Romero, zaklade Familia de Nazaret u Rimu i u Madridu. Postulator: Carlos Metola.

Carmen Hernandez

Rođena je u Ólvegi (Soria – Španjolska) 24. studenoga 1930. Provela je svoje djetinjstvo u Tudeli (Navarra). Od malena je osjetila misionarski poziv potaknuta duhom sv. Franje Ksaverskog. Studirala je kemiju na Sveučilištu u Madridu. Nekoliko godina bila je član misijskog Zavoda „Misionarke Krista Isusa“ te je studirala teologiju u Valenciji. Godine 1964. upoznala je Kika Argüella u barakama Palomeras Altasa u Madridu, i nakon što su naviještali evanđelje siromasima s kojima su živjeli, Gospodin ih je vodio prema stvaranju teološko-katehetske sinteze temeljene na Riječi Božjoj, Liturgiji i Zajednici, što će postati temelj Neokatekumenskog puta. Nadbiskup Madrida mons. Casimiro Morcillo ohrabruje ih da dovedu Put u župe. Tijekom više od 50 godina, zajedno s Kikom Argüellom, davala je svoj život, naviještajući evanđelje po cijelom svijetu. Imala je iznimnu ljubav za Isusa Krista, za Crkvu, za Gospu, za Papu, liturgiju, Sveto pismo kao i za židovske korijene kršćanstva. Umrla je u Madridu 19. srpnja 2016.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh