Zanimljivosti

U NOVOM BOOK-U

Obitelj Ulma – Tračak svjetla u tami rata Vatikanski dikasterij navodi kako je najmlađi sin rođen u trenutku majčina mučeništva te je primio krštenje krvlju zbog mučeništva svojih roditelja

Foto: EWTN, Screenshot/YouTube

Foto: EWTN, Screenshot/YouTube

Početkom rujma 2023. godine beatificirana je poljska obitelj Ulma koja je podnijela mučeničku smrt zbog skrivanja Židova. Na svojoj je farmi u podnožju Karpata obitelj Ulma godinu i pol dana štitila tuđe živote riskirajući vlastite. Prokazani su 1944. godine kada su tog 24. ožujka nacisti okružili njihovu kuću. Nakon što su prvo otkrili osam Židova koje su čuvali u svojoj kući, usmrtili su ovu hrabru obitelj sa sedmero djece.

Obitelj su sačinjavali trudna Wiktorija, koja je bila u sedmom mjesecu trudnoće, suprug Jozef, djeca Stanisława (8), Barbara (7), Władysława (6), Franciszek (4), Antoni (3) i Maria (2). Rođena djeca su, kako piše Vatican News, dijelila vjeru svojih roditelja, a nerođeno dijete, u Wiktorijinoj utrobi primilo je krštenje krvlju te je i ono proglašeno blaženim.

Vatikanski dikasterij navodi kako je najmlađi sin rođen u trenutku majčina mučeništva te je primio krštenje krvlju zbog mučeništva svojih roditelja.

Book

Book

Mržnji i nasilju, koji su obilježili to doba, oni su se suprotstavili evanđeoskom ljubavlju.

 

Detaljnije pročitajte u BOOK-u, broj 166. za listopad 2023.

Za Book.hr priredila A. P.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh