Aktualnosti

“EVO, SVE ČINIM NOVO”

Pozivamo te na ovogodišnju Eho konferenciju: “Želimo potaknuti mlade da ostanu u Hrvatskoj, naša je domovina prepuna potencijala!” Ako i ti želiš biti netko tko će svojim životom inspirirati druge; ako sam trebaš poticaj ili ohrabrenje; ako vjeruješ i želiš svojim radom, trudom, vjerom i molitvom mijenjati društvo – pozivamo te na ovogodišnju Eho konferenciju!

Pozivamo te na ovogodišnju ‘Eho konferenciju’: “Želimo potaknuti mlade da ostanu u Hrvatskoj, naša je domovina prepuna potencijala!”

Foto: Eho udruga


 

“Kada predaš svoj život Bogu, krećeš u veliku avanturu. Putem upoznaješ ljepote svoga Boga, radiš na sebi i naučiš raspoznati njegov glas. Tada možeš biti siguran da radiš ono što je Bog htio za tvoj život. Tako je nastao i projekt Eho…”

U Šenoinoj u Zagrebu, nalazi se udruga mladih okupljena sa željom da se Božja Riječ i njegova ljubav širi kao jeka (eho) cijelim svijetom. Prije četiri godine započeli su i s organizacijom konferencija na kojima se okupljaju mladi, s ciljem da svojim angažmanom ovaj svijet učine boljim mjestom. U razgovoru za naš portal, predsjednik udruge Marko Matijašević, rekao nam je da su takvi susreti mjesta na kojima mladi mogu dobiti ohrabrenje za suočavanje sa životnim izazovima. Mladi ljudi, kako nam kaže, dolaze s posebnim ciljem – žele upoznati Boga, više ga doživjeti.

“Kroz svjedočanstva ljudi vidim da su sva ta predavanja bila nadahnuta i donijela ploda, a mislim da čak i samo jedno dotaknuto i spašeno srce vrijedi svega uložena truda”, priča nam Marko.

Marko Matijašević, predsjednik udruge Eho

 

Ovogodišnja konferencija u Zagrebu

U kongresnoj dvorani Forum, 3. i 4. studenoga ove godine, konferencija će se održati po prvi put u Zagrebu, a tema je ovogodišnje konferencije: “Evo, činim nešto novo.” (Iz 43, 19). Tu su temu, kako kažu mladi iz Udruge, odabrali jer žele potaknuti sve mlade ljude da ostanu u Hrvatskoj. Naime, kako nam je svima poznato, situacija je takva da sve više mladih odlazi u inozemstvo u potragu za poslom i boljim životom. Ne odlaze samo pojedinci, odlaze čitave obitelji!

“Vjerujemo da nas je Bog s razlogom postavio baš ovdje gdje jesmo, da smo se s razlogom rodili baš u Hrvatskoj. Znamo da je naša Domovina prepuna potencijala, još je mlada i treba ljude koji će se za nju pobrinuti, voditi je i ostati”, kažu nam iz Udruge.

Ako i ti želiš biti netko tko će svojim životom inspirirati druge; ako sam trebaš poticaj ili ohrabrenje; ako vjeruješ i želiš svojim radom, trudom, vjerom i molitvom mijenjati društvo – pozivamo te na ovogodišnju konferenciju! Na konferenciji će sudjelovati zanimljivi govornici, koji te svojim znanjem i iskustvom mogu ohrabriti i podsjetiti da živiš u zemlji prepunoj potencijala, koja samo treba ljude koji vjeruju da je uz Boga sve moguće!

Foto: Eho konferencija

 

Govornici na konferenciji:

vlč. Petar Mlakar – duhovnik sjemeništa u Zagrebu, također i duhovnik Doma molitve Zagreb
vlč. Ivan Grbešić – povjerenik za pastoral mladih Sisačke biskupije
Mirjana i Ivan Topčić – poduzetnici, osnivači tvrtke Tim Kabel, ravnatelji zaklade Rhema
Mladen Banović – znanstvenik, inovator i poduzetnik
Matija Kopić – programer, mladi poduzetnik
Ksenija Abramović – utemeljiteljica Laudato TV-a i udruge Ime dobrote, poduzetnica
Matej Sakoman – magistar i profesor psihologije, HR konzultant, voditelj tvrtke Resisto
Marko Matijašević – predsjednik udruge Eho i Doma molitve Zagreb

Slavljenički tim Doma molitve Slavonski Brod, Matej Galić iz Doma molitve Osijek, Amorose i Fidelis uveličat će cijelu konferenciju pjesmom hvale Bogu.

Dodatne informacije

Konferencija će započeti 3. studenoga (subota) u 15 sati, a završava 4. studenoga u 20 sati. Svi koji se odluče sudjelovati smještaj mogu pronaći u Omladinskom hostelu Zagreb (Youth hostel Zagreb), jer svi sudionici Eho konferencije imaju popust na noćenje. Obroci nisu uključeni, no prostor u kojemu će se konferencija održati nalazi se u blizini brojnih trgovina, kafića, restorana i pekara. Na konferenciji mogu sudjelovati osobe od 16 do 40 godina.

Prijave

Tri su načina na koja se možete prijaviti na konferenciju:

1) plaćanje na samoj Eho konferenciji (POPUNITI OBRAZAC)

2) uplatom na IBAN udruge Eho (HR5224020061100796899) (opis plaćanja: Eho konferencija) – POPUNITI OBRAZAC

3) kako biste izbjegli gužvu na ulazu, ulaznice možete kupiti putem Entrio.hr (NIJE POTREBNO POPUNITI OBRAZAC).

Cijena ulaznice je 100 kuna.

“Mladi smo, sposobni smo, snažni smo i imamo Boga uz sebe. Ne postoji ono što uz njega ne možemo učiniti!” – mladi udruge Eho

 

Cijeli intervju s Markom Matijaševićem, predsjednikom udruge Eho, koji je prije nekoliko mjeseci objavljen na našem portalu, možete pročitati ovdje.

Gabriela Jurković; Book.hr

Foto: Eho projekt

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh