Aktualnosti

POSLJEDICE NAGLAŠENE SEKULARIZACIJE // Tajnica škole u Americi prisiljena ukloniti biblijski citat (Heb 6, 19) iz potpisa u e-mail adresi Udruga 'Sloboda od religije' broji oko 400 članova, a u poslanom su pismu naglasili da tajnica škole Sarah Mullins, krši odredbu Ustava SAD-a objavljujući biblijski citat u e-mailu…

Tajnica škole u Americi prisiljena ukloniti biblijski citat (Heb 6, 19) iz potpisa u e-mail adresi

Tajnica škole u Indiani (SAD), bila je prisiljena ukloniti biblijski citat iz potpisa u e-mail adresi, nakon što je ravnatelj Scott Collins primio pismo udruge ‘Sloboda od religije’, čiji se članovi zalažu za strogo odvajanje Crkve i države, prenosi Christian Post.

Kršenje Ustava SAD-a

Udruga ‘Sloboda od religije’ broji oko 400 članova, a u poslanom su pismu naglasili da tajnica škole Sarah Mullins, svojim činom krši odredbu o uspostavi Prvog amandmana Ustava Sjedinjenih Američkih Država. Članovi udruge su reagirali nakon što su primili pismo lokalnog stanovnika, koji je primijetio citat Ta nam je nada kao sigurno i čvrsto sidro duše koja uzlazi u unutrašnjost iza zavjesa (Heb 6, 19) u tajničinom potpisu u e-mailu. U pismu je zatraženo da se ukloni biblijski citat iz potpisa.

Reakcija ravnatelja škole

Članovi udruge ‘Sloboda od religije’ najavili su tužbu ukoliko se ne ispuni njihov zahtjev. Ravnatelj škole odmah je odgovorio i objasnio da je ‘problem’ riješen. Iz Udruge su rekli da je „neprimjereno i protuustavno promoviranje vjerske poruke, jer bi to značilo da Vlada daje prednost religiji u odnosu na nevjernika, i kršćanstvo u odnosu na druge vjerske zajednice“, te su pohvalili brzu reakciju škole i ravnatelja.

Iz udruge ‘Sloboda od religije’ komentirali su da također i za američke senatore, te trenere na državnim sveučilištima nije primjereno da objavljuju biblijske stihove i javno šire svoju vjeru. Unatoč tomu, bivši je predsjednički kandidat Marko Rubio na Twitteru objavio  biblijski citat Jer misli vaše nisu moje misli i puti moji nisu vaši puti (Iz 55, 8), kako piše Christian Post.

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh