Duhovnost

KAKO MOLITI ZA SVOJU ODRASLU DJECU

Ponekad se može činiti da su, što više molimo, stvari sve gore… „Ako je Neprijatelj pojačao intenzitet, Vi morate pojačati revnost. Bitka se nerijetko zaoštrava što ste bliže pobjedi. (…) Mislite na radost uspjeha koji je pred Vama.“

Ponekad se može činiti da su, što više molimo, stvari sve gore…

Foto: Shutterstock

 

Imate li odraslu djecu zahvaćenu zlim utjecajima i destruktivnim ponašanjem, a ona i dalje padaju u njih nakon što su već bila oslobođena, odbijte odustati i prestati moliti. Biblija nam uvijek iznova govori o tome kako je Bog izbavio svoj narod od neprijatelja. Bog nas može izbaviti i obećava da će nas nastaviti izbavljati, a to uključuje i Vašu odraslu djecu. Apostol Pavao veli: „Ali u sebi prihvatismo i smrtnu osudu da se ne bismo uzdali u same sebe, nego u Boga koji uskrsava mrtve. On nas je od takve smrti izbavio i izbavit će nas; u njega se uzdamo, on će nas i dalje izbavljati. A i vi ćete nam pomagati molitvom (…)” (Druga poslanica Korinćanima 1,9-11; kurziv autoričin). Bog neće prekinuti postupak izbavljenja i obnavljanja, sve dok smo mi i naša odrasla djeca spremni nastaviti moliti.

Baš kao što majka zaboravlja porođajne boli čim ugleda svoje novorođenče, kada ste nadomak rađanja pobjede, trebate nadvladati bol i nastaviti moliti, sve dok ne doživite rođenje uslišane molitve

Ponekad se može činiti da su, što više molimo, stvari sve gore. No ne smijete posustati. Ako je Neprijatelj pojačao intenzitet, Vi morate pojačati revnost. Bitka se nerijetko zaoštrava što ste bliže pobjedi. Baš kao što majka zaboravlja porođajne boli čim ugleda svoje novorođenče, kada ste nadomak rađanja pobjede, trebate nadvladati bol i nastaviti moliti, sve dok ne doživite rođenje uslišane molitve. „Večer donese suze, a jutro klicanje” (Psalam 30,5). Mislite na radost uspjeha koji je pred Vama.

Bog ne želi da se obeshrabrite, već da budete uznik ufanja. Umjesto da budete prikovani uz žalost, strah, beznađe ili užas, neka Vam ufanje u Gospodina hrani vjeru. Odlučite hoditi u vjeri, a ne u gledanju. Uzmite san što ga u srcu imate za svoje odraslo dijete i proglasite da je pobjeda što je za nj vidite već izvojevana u Ime Isusovo.

Što god da ste propustili učiniti ili niste mogli učiniti, poradi ljudskih slabosti, nesposobnosti, ograničenjâ ili golemih opterećenja dok ste podizali svoju djecu, postoji obećanje da će Bog to itekako nadoknaditi…

Molite da se Gospodin objavi Vašoj odrasloj djeci. Iako neće narušavati njihovu volju, kada molite za njih, prizivate Božju snagu neka prodre u njihov život. Bog ima nebrojene načine na koje može prodrijeti u njihovo srce, kako bi se većma otvorili Njegovu utjecaju.

Iznad svega, ne dopustite Neprijatelju navesti Vas na osjećaj da ste izuzeti iz moćna zagovaranja svoje odrasle djece, poradi pogrešaka što ste ih mogli učiniti u prošlosti. Što god da ste propustili učiniti ili niste mogli učiniti, poradi ljudskih slabosti, nesposobnosti, ograničenjâ ili golemih opterećenja dok ste podizali svoju djecu, postoji obećanje da će Bog to itekako nadoknaditi, izljevom Svojega Duha milosti i snage u njihov život. Imate vlast zazvati Otkupitelja u ime svoje odrasle djece da bi pronašla oslobođenje koje im je potrebno.

Zapamtite da „Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani” (Poslanica Rimljanima 8,28). Zapamtite i kako redci koji prethode ovima govore o molitvi. Sve se okreće na dobro ako molimo. Ne zaboravite da: „U svemu tome nadmoćno pobjeđujemo po onome koji nas uzljubi” (Poslanica Rimljanima 8,37).

„Jer Gospodin svojim očima gleda po svoj zemlji da bi se ohrabrili oni kojima je srce iskreno prema njemu”

Bog traži ljude koji ga ljube, kako bi im mogao priteći u pomoć. „Jer Gospodin svojim očima gleda po svoj zemlji da bi se ohrabrili oni kojima je srce iskreno prema njemu” (Druga knjiga Ljetopisa 16,9). Molite Gospodina neka se danas očituje snažnim u korist Vas i Vaše odrasle djece.

Iz knjige „Kako moliti za svoju odraslu djecu“ Stormie Omartian. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh