Ljubav i poštovanje

IMAM LI 5 MINUTA ZA BRAK, VEZU, OBITELJ?

Ponekad se bojim, ne osjećam se slobodno… Želim da radost i mir budu temelj moga braka, uvijek!

RAZMATRANJE I MOLITVA

Što je moj brak, Gospodine? Koja je svrha moga braka? Zašto si me spojio upravo s ovom osobom, s ovom bliskom dušom? Koliko o tome razmišljam? Vidim li svoj brak kao presliku Božjega Kraljevstva na zemlji ili ponekad mislim da kroz to, eto, jednostavno „moram“ proći u „muci“? Koliko je radosti u mome braku? Zašto sam ponekad tužan/na, izgubljen/a; čak imam osjećaj da ništa nema smisla? Zato što nisam otkrio/la pravu svrhu i istinu braka.

Zasigurno i u mome braku ima puno svjetla, ali ga ponekad ne vidim. Oče, pomozi mi da u srcu prihvatim da sam tvoje ljubljeno dijete i da vidim kako, uza sve napasti koje me udaljuju od tebe i moga supružnika, ti pratiš svaki naš korak i želiš razoriti svaku tamu koja se nadvila nad naš brak. Želim ti to dopustiti, Oče, želim za time neprestano čeznuti kako bih postao/la slobodan/na!

A tko može najbolje i najviše dopustiti da tvoje svjetlo, Oče, dođe u moju obitelj? Ja!

Zašto mi toliko puta izgleda da ima mnogo više „tame“? Zašto tako često imam dojam da je ona veća i od svjetla moga darovanog života, i od duše moga supruga / moje supruge? On/a se često boji i frustriran/a je, ali nije zao / nije zla. Znam to, iako to stalno zaboravljam. A tko može najbolje i najviše dopustiti da tvoje svjetlo, Oče, dođe u moju obitelj? Ja! Ja sam taj/ta, sa svojim rukama uzdignutima k tebi.

Ipak, često si mislim: „Ma, previše je toga!“ Znam da, Oče, ti i postojiš i da si dao svoga Sina da umre za nas, ali, ponekad ili često, to ne mogu prihvatiti; borim se s time, često se bojim, ne osjećam se slobodno. No, želim to promijeniti! Zato se danas odlučujem odreći te tuge i žalosti koja mi često zarobljava srce. Znam, Oče, da će tvoje svjetlo uništiti svaku tamu jer ti ne možeš protiv sebe, ne možeš drugo doli ljubiti. Zato se spuštam na koljena i, silom predragocjene Krvi Kristove, odričem se svake tuge i svake žalosti koja me zarobila. U Ime Isusa Krista odlučujem biti kanal Božje ljubavi, svjetlosti i radosti za sebe i svoga supruga / svoju suprugu.

Neka Kraljevstvo Božje zasja danas u našem domu, neka donese mir, neka obrati moje srce kako bih mogao biti bolji suprug / kako bih mogla biti bolja supruga…

Možda on/a to ne želi ili ne može biti, možda to očekuje od mene… Nije bitno! Bitno je što ja želim i na što se odlučujem, a odlučujem se, Kriste Spasitelju, za tvoje spasenje. Želim da ono danas dođe na moj brak i da srušiš sve zidove, kule, brane, da iscijeliš moje srce i srce moga supruga / moje supruge. Neka Duh Života ispuni, oživi, promijeni naše živote i naš brak. Neka Kraljevstvo Božje zasja danas u našem domu, neka donese mir, neka obrati moje srce kako bih mogao biti bolji suprug / kako bih mogla biti bolja supruga, kako bih mogao/mogla prihvatiti radost, smisao i ljepotu braka. Slomi, Isuse, svaku tugu ovoga trena. Proglašavam slobodu i radost u svome braku, autoritetom djeteta Božjeg i snagom sakramenta braka, u Isusovo Ime!

Kratko izrecite osobnu molitvu koja vam je na srcu i u mislima…

POTICAJ/ODLUKA DANA

Do najvećih problema dolazi kada zapadnemo u tugu, očaj. Kršćanin je, kao ljubljeno dijete Božje, pozvan na radost. Zato nam se i Otac nudi da unatoč svemu, u njemu imamo mir i radost. Međutim, prečesto prihvaćamo tugu ne shvaćajući da nas time svijet zarobljava i daje nam krivu sliku braka i života. Odreci se danas tuge, zahvaljuj za bilo što, prihvati radost.

SVAKODNEVNA MOLITVA

Molim te, Oče, da danas svojim zalaganjem i odlukama, te prvenstveno tvojom milošću i blagoslovom, naučim, spoznam i učinim ono što je potrebno i važno mom supružniku. Daj da ne očekujem da on bude savršen partner, već daj da ja to postanem i budem, shvaćajući da tako ispunjavam tvoju volju za svoj život i da jedino tako mogu dobiti ono što je meni potrebno. Pomozi mi da shvatim da na taj način skupljam nepropadljivo blago za Nebo. Neka, Oče, bude tvoja volja! U Isusovo te Ime molim i zazivam vodstvo i zaštitu Duha Svetoga na sebe i cijelu svoju obitelj! Hvala ti i slava! Amen.

– – – – – – – – – – – – – – –

*Ako želite molitvu i dnevni poticaj dobivati na svoju e-mail adresu, molimo vas da se prijavite ovdje.

*Više o snažnoj i jednostavnoj poruci „Ljubavi i poštovanja“ koja je spasila, ojačala i obnovila brojne brakove i veze saznajte ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh