Duhovnost

SRCE KOJE SLUŠA

Po snu se otvaraju duhovna vrata Mudrost koju je Salomon primio u snovima ista je ona mudrost koju i mi možemo primiti svake noći u svojim snovima. Zatražio je pozorno srce, ono koje će moći jasno čuti Božje savjete i njegovo vođenje.

Foto: Shutterstock


 

Mudrost koju je Salomon primio u snovima ista je ona mudrost koju i mi možemo primiti svake noći u svojim snovima. Hebrejska riječ za ono što je Salomon tražio i dobio jest šama, što znači srce „koje sluša“ (usp. 1 Kr 3, 9. 11). On je zatražio pozorno srce, ono koje će moći jasno čuti Božje savjete i njegovo vođenje.

Salomon se je htio vratiti na ono kako je bilo u Edenskom vrtu. Adam i Eva u početku su živjeli čista srca i u duhovnom jedinstvu s Bogom. Tako su razlikovali dobro od zla, jer im je Bog stalno govorio (usp. Post 2, 16 – 17). Ovisili su o njegovu glasu i živjeli iz odnosa s njim. Njihov je grijeh bio odvajanje od Boga i korištenje vlastitog razuma za razlikovanje dobra i zla (usp. Post 3, 5).

Po tom snu otvorila su se duhovna vrata i on je kroz njih imao pristup duhovnomu svijetu…

Salomon se je htio vratiti na izvorne Božje namjere za čovjeka i odabrao je nešto drugo nego Adam i Eva. On se nije htio oslanjati na svoj vlastiti um. On je htio živjeti na isti način kako su živjeli i prvi ljudi u raju zemaljskome, dakle ne donoseći odluke na temelju onoga što njegove tjelesne oči vide i uši čuju, već na temelju prosuđivanja po istini i pravdi (usp. Iz 11, 3 – 4).

Duh Mudrosti, Duh Sveti, sišao je na Salomona, baš kao i nekada na Adama i Evu, koji su živjeli u povezanosti s njima.

Po tom snu otvorila su se duhovna vrata i on je kroz njih imao pristup duhovnomu svijetu. I što je ondje odabrao? Odabrao je Boga. Htio je čuti Boga. Htio je da se njegovo srce poveže s Božjim srcem te da može živjeti iz tog zajedništva s Bogom. (…)

 

 

Iz knjige „Čuti Boga u snovima“ autorâ Marka Virklera i Charity Virkler Kayembe.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 umjesto 100 kuna možete nabaviti u našem web-shopu,  ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh