Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Plamen Ognja Duha Svetoga mora biti jak kako bismo bili na Isusovoj strani Pravi se kršćanin ne buni kad se nađe preplavljen ognjem križa, naprotiv, hvali i blagoslivlja Gospodina

Foto: Natali _ Mis, Shutterstock

Uključite se u našu Viber zajednicu.

 

Foto: Natali _ Mis, Shutterstock

Lk 12,49-53

Čovjek je predodređen da bude uronjen ili u oganj moralne boli ili u oganj tjelesnog trpljenja. Nitko nije izuzet iz ovog uranjanja u oganj ove boli ili trpljenja.

Kršćanin reagira drugačije od poganina kad se nađe u ovom ognju. Pravi se kršćanin ne buni kad se nađe preplavljen ognjem križa, naprotiv, hvali i blagoslivlja Gospodina, kako su to činila trojica mladića u užarenoj peći. U ognju u užarenoj peći, u kojoj su se našli jer su bili vjerni Bogu, trojica mladića, okružena plamenom, počela su pjevati hvalu Bogu na veliko iznenađenje kralja koji je, kad je išao do peći, bio uvjeren da će ih naći spaljene.

Kršćanin se pročišćava od svojih grijeha

Poganin, kad je preplavljen ognjem križa (koji je uvijek plod grijeha), buni se, očajava i proklinje sve i svakoga. U ognju križa kršćanin se pročišćava od svojih grijeha i, zahvaljujući nevinoj muci i smrti Isusa Krista, prima Duha Svetoga koji je oganj Istine i Ljubavi.

Ispunjen nadnaravnom Istinom i Ljubavlju, kršćanin postaje svjetlo (ognjeni plamen) koje omogućava da se vidi dobrota ili zloća onih s kojima svakodnevno živi.

Zli, koji ne želi prihvatiti svjetlo Istine i Ljubavi, počinje proganjati nositelja svjetla i istine. A to se, kako nas Isus podsjeća, može dogoditi i u krilu obitelji. Stoga je važno da plamen Ognja Duha Svetoga bude uvijek jak kako bismo uvijek imali snage biti na Isusovoj strani. Amen. Aleluja.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskih zvanja

Knjiga „Veliča duša moja… Duh Sveti na djelu u mom životu“ svjedočanstvo je Orestea Pesarea, dugogodišnjeg direktora Međunarodne službe katoličke karizmatske obnove (ICCRS), poznatog propovjednika i misionara.

Njegov put s Bogom započeo je u zatvorskoj ćeliji, kada je, sa 24 godine, uhićen s drogom u džepu. Oreste Pesare rođen je 1960. godine u Foggiji u Italiji. Oženio se Nunzijom 1988. te imaju troje djece: Giovannija, Serenu i Andreu.

Knjigu možete nabaviti putem webshopa naše biblioteke Figulus ovdje.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh