Aktualnosti

PATER AUGUSTYN PELANOWSKI

Ti si moje nebo Početak i kraj

Foto: Shutterstock


„Početak evanđelja Isusa Krista Sina Božjega.“ (Mk 1, 1)

„U početku stvori Bog nebo i zemlju.“ (Post 1, 1)

Dva početka… A možda je to isti početak? Možda je on, Isus Krist, koji je Sin Boga Nebeskoga i koji je postao jedan od nas koji koračamo zemljom, najavljen tim retkom Knjige postanka koji otvara cijelu Bibliju? Iako je malo čudno da prvi stih te prve knjige govori o stvaranju neba i zemlje, kad se tek u drugom danu stvaranja jasno govori o stvaranju neba, dok se o stvaranju zemlje govori tek u trećem danu. O kojem se nebu i zemlji onda radi u prvom retku, kojim započinje sve? Možda ne ŠTO, nego TKO je početak svega? Tko je moje nebo i moja zemlja ako ne Isus Krist, koji je najbolja novost koju sam mogao čuti? Ukoliko sam ja njegov u svakom trenutku provedenu na ovoj zemlji, utoliko je on moje cijelo nebo.

Jedino nas riječ nad riječima, zrno sveg zrnja, smisao sveg smisla može voditi kroza sve dane i noći stvaranja, koje neprekidno određuju smisao našeg života.

p. Augustyn Pelanowski, „Dubine milosrđa“. Uskoro (www.figulus.hr)…

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh