Aktualnosti

PATER AUGUSTYN PELANOWSKI

Da bi te Bog volio, ne moraš biti najbolji ili izuzetan, atraktivan, netko tko je super! Dovoljno je… ...biti svoj...

Foto: Shutterstock

Dovoljno je – imati nago ime! Dati svoje ime znači da se dajemo upoznati onakvima kakvi jesmo, ali i da ništa ne tajimo pred Bogom. Slavni ljudi u naveliko poznatim mjestima ostavljaju svoje autograme, otiske stopala i dlanova. Kada posjećuješ slavnu crkvu i kada hodaš između uzvišenih zidova, zapažaš sarkofage kraljeva i čitaš: Sigismund Stari, Jagelović, Jadviga, Kazimir Veliki. Ondje nema nikoga s tvojim imenom, čak ni ujaka Ivice ili susjeda Horvata.

Ali jednom ćeš otići u nebo, u najljepšoj će crkvi ispod djela tvojeg života biti zvijezda s tvojim imenom, koja se nikada neće ugasiti, ne zato što si bio besprijekoran, nego zato što si sve predao Isusu – najskrivenije tajne savjesti

Tijekom posjeta muzeju čitaš: Jan Matejko, Leonardo da Vinci, Salvadore Dali, Henri Matisse. Nema nikoga s tvojim imenom. Možda se osjećaš tužno. U Hollywoodu hodaš Stazom slavnih i čitaš: Jean Reno, Robert de Niro, Marilyn Monroe, Tom Cruise, Brad Pitt, Cate Blanchett. Nema nikoga s tvojim prezimenom (usput budi rečeno, ne čudim se što su imena filmskih zvijezda na ulici po kojoj se gazi). Ali jednom ćeš otići u nebo, u najljepšoj će crkvi ispod djela tvojeg života biti zvijezda s tvojim imenom, koja se nikada neće ugasiti, ne zato što si bio besprijekoran, nego zato što si sve predao Isusu – najskrivenije tajne savjesti.

p. Augustyn Pelanowski, „Dubine milosrđa“. Uskoro (www.figulus.hr)…

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh