Duhovnost

POBOŽNOST PREŽALOSNOMU I BEZGREŠNOMU SRCU MARIJINU

Patnje koje je Majka Božja podnijela za naše spasenje Kada prečesto grijeh ne bi otvrdnuo naša srca, i mi bismo izgarali od ljubavi prema svojoj božanskoj Majci, koju nam je Isus ostavio u nasljeđe kad je izdahnuo

Foto: Shutterstock

 

Ništa nije pravovjernije, ništa teološkije, ništa izvrsnije i korisnije za um i za srce od posvete Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu. To je Srce ključno središte svih patnja koje je Majka Božja podnijela za naše spasenje. To je Srce Gospe od Sedam Žalosti, simbolički prostrijeljeno mačem, prema proroštvu starca Šimuna, i probodeno onim istim udarcem koplja koje je rascijepilo Srce njezina božanskog Sina pribijena na križ gdje je ona stajala – „stala Majka pod raspelom“, kako kaže sveti tekst.

Odakle je to dolazila dragocjena krv, doduše, ljudska krv, ali krv jedinstvena i božanska zbog svoje čistoće, u koju nije mogao ući nikakav grijeh i koja je iz visine križa u potpunosti istekla za otkupljenje svijeta?

Pravedno, duboko značenje te scene, koja predstavlja jednu od najdirljivijih scena muke, nije nikada izmaknulo pogledu Crkve i vjernika. Odakle je to dolazila dragocjena krv, doduše, ljudska krv, ali krv jedinstvena i božanska zbog svoje čistoće, u koju nije mogao ući nikakav grijeh i koja je iz visine križa u potpunosti istekla za otkupljenje svijeta? Nije li možda bezgrešni izvor te dragocjene krvi bilo Srce njegove Majke? Isus je prolijevao krv koju je dobio od nje.

Ona ista krv koja je plamtjela sva usijana od ljubavi u Srcu Sina Čovječjega, kako ne bi gorjela jednakom vatrom i jednakom ljubavlju i u Majčinu Srcu? Kada prečesto grijeh ne bi otvrdnuo naša srca, i mi bismo izgarali od ljubavi prema svojoj božanskoj Majci, koju nam je Isus ostavio u nasljeđe kad je izdahnuo, jer nas je u boli donio na svjetlo i svojim nas je bolima poveo u vječni život.

 

 

Iz knjige „Berta Petit i pobožnost Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu” autorice Irene Corone.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 45 umjesto 50 kuna možete nabaviti u našem web-shopu, ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na newsletter i prvi saznajte za naše nove naslove, pogodnosti i popuste!

Kako biste newsletter primali e-mailom – prijavite se ovdje. Za primanje newslettera na WhatsAppu prijavite se ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh