Osobni razvoj

GREŠNICIMA ULAZ DOPUŠTEN

Pater Marko: Kako se svakodnevno zaštititi od zla Čitajmo o Isusu, pričajmo o njemu, zahvaljujmo mu. Hranimo se njime, njegovom riječju i njegovim tijelom…

Foto: Shutterstock

 

Prije svega, ne gledajte u svemu i svugdje zlo. Također, njegujte Božju milost u sebi. Kada smo po Kristovoj krvi slobodni od grijeha (nakon svete ispovijedi i kajanja), ova Jaganjčeva Krv na nama stvara jednu »pancirnu košulju« i metci Zloga svakako nas pogađaju, ali ne ubijaju. Ako ćete samo moliti u strahu od zla te sve promatrati iz perspektive zla, onda možete upasti u religioznu histeriju, depresiju i duhovnu paraliziranost.

Usmjerite se na Gospodina kojega teologija naziva „Ljepota“

Ima toliko lijepih stvarnosti, toliko dobrih ljudi, toliko prekrasnih Božjih djela… Usmjerite se na Gospodina kojega teologija naziva i „Pulchrum“, odnosno „Ljepota“ kao što je i „Veritas, Bonitas, Sapentia“, odnosno „Istina, Dobrota, Mudrost“. Prisjetite se svakoga jutra kako je naš »Bog – Ljubav« (1 Iv 4,16) i slavite ga, svim svojim bićem.

Hranite se njime, njegovom riječju i njegovim tijelom

Čitajte o njemu, pričajte o njemu, zahvaljujte mu. Hranite se njime, njegovom riječju i njegovim tijelom. Mnogi mi se ljudi obraćaju shrvani „urocima i magijom“, ali na kraju se, u većini slučajeva, otkrije kako je taj „urok bačen na obitelj“ zapravo posljedica: očeve neprestane bogopsovke, neispovjeđena pobačaja, dugogodišnjega zanemarivanja Svete Mise, neprisutnosti obiteljske molitve, neopraštanja u rodbini… Nema, dakle, bačena uroka već je grijeh taj koji je stvorio prokletstvo, u pomanjkanju blagoslova. Gospodin želi da budemo radosni i da nosimo mir. Pokušajte umjesto sapunice, tih 45 minuta boraviti u zajedništvu s Isusom, dnevno. I otkrit ćete ovo: »U ljubavi nema straha«, kako apostol piše Rimljanima. (…)

 

Ulomak iz knjige „Grešnicima ulaz dopušten – prema istinitim događajima”, autora patera Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh