Duhovnost

NAGOVOR UZ TREĆU NEDJELJU DOŠAŠĆA

P. Arek Krasicki: Kako dopustiti Bogu da uđe u srce? Poslušajte nagovor patera Areka Krasickog na treću nedjelju došašća

P. Arek Krasicki: Kako dopustiti Bogu da uđe u srce?

Foto: Pixabay

 

U ono vrijeme: Pitalo je Ivana mnoštvo: »Što nam je dakle činiti?«
On im odgovaraše: »Tko ima dvije haljine, neka podijeli s onim koji nema. U koga ima hrane, neka učini isto tako.«
Dođoše krstiti se i carinici pa ga pitahu: »Učitelju, što nam je činiti?«
Reče im: »Ne utjerujte više nego što vam je određeno.«
Pitahu ga i vojnici: »A nama, što je nama činiti?«
I reče im: »Nikome ne činite nasilja, nikoga krivo ne prijavljujte i budite zadovoljni svojom plaćom.«
Narod bijaše u iščekivanju i svi se u srcu pitahu o Ivanu nije li on možda Krist. Zato im Ivan svima reče: »Ja vas, istina, vodom krstim. Ali dolazi jači od mene. Ja nisam dostojan odriješiti mu remenje na obući. On će vas krstiti Duhom Svetim i ognjem. U ruci mu vijača da pročisti gumno svoje i sabere žito u žitnicu svoju, a pljevu će spaliti ognjem neugasivim.«
I mnogim je drugim pobudama Ivan narodu navješćivao evanđelje.
Riječ Gospodnja. (Lk 3,10-18)

Što znači otvoriti srce?

Poznata su nam stanja opterećenosti, krivicom i optužbom. Često zbog toga imamo i verige na nogama i zapleteni smo u lance. Možda su nam klonule ruke od svih pokušaja i napora i više ne možemo te ruke podići prema Nebu u molitvu ih sklopiti i moliti. Oko nas trče ljudi koji nose svoje osude protiv nas… Ako se prepoznaješ u toj slici, znaj da dolazi jači od svih optužbi. Vladar nad vladarima. Onaj koji će pokidati svaki lanac. Zato molimo: Dođi, Gospodine Isuse! I On dolazi. Za Njega ne postoji zapreka koju ne može otkloniti.

Mora se dogoditi trpljenje, kako bi se dogodilo pravo iskustvo Boga!

Trenutak kada dopuštaš Bogu da u potpunosti uđe u tvoje srce, upravo tada kada je tvoje srce pokidano, kada je razderano, kada ne možeš ništa… Tada Isus ulazi u tvoje srce.  Mora se dogoditi trpljenje, kako bi se dogodilo pravo iskustvo Boga!

Poslušajte nagovor u cijelosti u priloženom videu:

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh