Duhovnost

O. LORENZO MONTECALVO

Postoje dvije vrste slave: slava svijeta i slava križa Uspjeh u svijetu je kao kuća sagrađena na pijesku: kad nabujaju rijeke, dođu potresi i zapušu snažni vjetrovi, pada i bude velika ruševina

Foto: Alicia Quan, Unsplash

Foto: Alicia Quan, Unsplash

 

(Mt 20,17-28)

Postoje dvije vrste slave: slava svijeta i slava križa. Slava svijeta je kao jutarnja rosa ili dašak vjetra. Čovjek je spreman izgubiti i vlastiti život kako bi ju zadobio. Čovjek želi biti uspješan pod svaku cijenu. Stoga je za uspjeh spreman nasamariti i prevariti čak i najdražeg prijatelja, spreman je i fizički se prostituirati. U svijetu se čini sve za postati etablirani političar, glavna glumica, prvorazredni sportaš i tako dalje. Ali i u crkvenom svijetu se događa da se neki pripadnik klera moralno prostituira kako bi ga zvali „Ekscelencijo”. I zato nas onda, iznenada, masovni mediji izvijeste o tolikim skandalima koji se događaju u Crkvi.

Glad za uspjehom

Ali zašto je čovjek gladan uspjeha? Po mom mišljenu, to je zato što čovjek želi da ga svi cijene, te ga se u isto vrijeme boje i štuju ga. Ima još jedan motiv zašto netko želi doći na postolje uspjeha: želi zapovijedati, a samim time i biti služen.

Uspjeh u svijetu je kao kuća sagrađena na pijesku: kad nabujaju rijeke, dođu potresi i zapušu snažni vjetrovi, pada i bude velika ruševina.

Slava svetaca je vječna

Danas nas Isus podsjeća da prava Slava proizlazi iz nošenja križa s ljubavlju. Onaj tko ljubi, uspješan je čovjek, te će ga naraštaji pamtiti. Sveci nikad nisu bili zaboravljeni, ni izbrisani iz povijesti čovječanstva. Njihova slava je vječna. Nema prave ni trajne slave bez križa. Zato Isus žurno ide prema Jeruzalemu. U Jeruzalemu će biti ponižen i osuđen na smrt, ali treći dan će uskrsnuti. A Otac će mu udijeliti svu vlast na nebu i na zemlji, te će se svako koljeno pokloniti pred Njim. Amen. Amen.

S ljubaznim dopuštenjem Družbe Otaca Božanskog Poziva

PREPORUKA! U knjizi „Krvlju kupljeni” Derek Prince istražuje duboki značaj otkupiteljskog djela Isusa Krista i značenje krvi koju je On prolio na križu. Knjigu možete nabaviti putem webshopa Biblioteke Figulus.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh