Razno

POČETAK ZLA I UDALJAVANJE OD VJERE

Ovo je prenerazilo egzorcista: Nitko od onih koji su mu dolazili, nije ni pomislio da mora i sam pridonijeti oslobođenju Svi su bili uvjereni da moraju pronaći nekoga tko ima moć odagnati to zlo kao kad zubar vadi pokvareni zub

Ovo je prenerazilo egzorcista:

Foto: Unsplash, Jomarc Cala

 

Kako sam pročitao u izlaganju jednog francuskog egzorcista, ono što ga je najviše prenerazilo bilo je to što nitko od onih koji su mu dolazili da ih oslobodi nije ni promislio da mora i sam tome pridonijeti. Svi su bili uvjereni da moraju pronaći nekoga tko ima moć odagnati to zlo kao kad zubar vadi pokvareni zub. Tako je i u Italiji.

Važno je da pacijent, suočen s tim poteškoćama, uvidi da je sebi stvorio suptilnu ali znatnu prepreku za susret s Bogom. Tako će početi shvaćati da je izbavljenje moguće samo postupnim povratkom vjeri.
„Koliko ima da su te snašle te neobične smetnje?“
„Koliko ima da si se počeo udaljavati od vjere?“

Nastojeći utvrditi početak zala koji su ih snašli i početak udaljavanja od vjere, s iznenađenjem otkriju da se preklapaju i shvate značenje tog preklapanja

To su dva pitanja koje redovito upućujem osobama koje su mi povjerene, kako bih im pomogao da uvide istinitost te činjenice. Nastojeći utvrditi početak zala koji su ih snašli i početak udaljavanja od vjere, s iznenađenjem otkriju da se preklapaju i shvate značenje tog preklapanja. Potom se kao nužan logični zaključak nameće da je najbolji način zaštite vratiti se vjerskom životu.

Iz knjige „Što s đavlima i vračarskim urocima?” talijanskog egzorcista Raula Salvuccija. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr. 

Više o knjizi možete saznati ovdje. Knjigu u elektroničkom izdanju možete kupiti ovdje. 

Najvažnije je što nas ova knjiga u svojoj srži želi osvijestiti o ljepoti života s Bogom te da je Đavao velika kukavica u odnosu prema kršćanima koji nastoje živjeti sakramentalni život i život vjere, ufanja i ljubavi. (Antonio-Mario Čirko, karmelićanin)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh