Duhovnost

SMJERNICE ZA SLUŽBU EGZORCIZMA

Umjesto da misli kako je nevolja koju trpi uzrokovana tuđom zloćom ...bilo bi puno bolje za vjernika mučenom zlime da se uvjeri da, ako je Bog to dopustio, to bi moglo, barem djelomično, biti zbog nekog njegova grijeha

Foto: Mateus Campos Felipe, Unsplash

Foto: Mateus Campos Felipe, Unsplash

 

(..)

Umjesto da misli kako je nevolja koju trpi uzrokovana tuđom zloćom…bilo bi puno bolje za vjernika mučenom zlime da se uvjeri da, ako je Bog to dopustio, to bi moglo, barem djelomično, biti zbog nekog njegova grijeha.

Stoga, ako egzorcist ocijeni da je to korisno i ako za to postoje uvjeti, vjemika treba pozvati da što prije u dobroj ispovijedi svećeniku ispovijedi sve i svoje najteže grijehe, iako ih je već ispovjedio nekom drugom prilikom te da se pričesti i nastoji živjeti pomiren s Bogom, uvijek se oslanjajući na njegovu beskrajnu dobrotu i milosrde.

Kada se sve ovo ispuni, vjemik mučen zlime vjeruje da je uklonjen glavni uzrok njegove nevolje i ako mu davao insinuira da postoji neki skriveni grijeh zbog kojeg ne može biti izbavljen od demonskog progona, neka ni najmanje ne vjeruje u tu napast.

Nastavak pročitajte u knjizi „Smjernice za službu egzorcizma Međunarodnog udruženja egzorcista. Ovo djelo, prije svega svećenicima u službi egzorcizma, donosi okvire za obavljanje njihove službe. Smjernice egzorciste upoznaju s crkvenim normama za ispunjavanje te službe i s pravilima crkvenih vlasti.

Dopuštenje izdavača vrijedi isključivo za portal Book.hr

Knjigu možete nabaviti u web-shopu naše Biblioteke Figulus.

 

Za Book.hr priredila A. P.

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh